BRA pH och FUNKY FRIDAY!

Hej

I morse vaknade jag tio minuter innan klockan ringde, för min del i veckan innebär det kl 05.30, härligt. Pigg slår jag upp ögonen och ser att det är en fin dag med solsken. Jag älskar att vakna innan klockan ringer, knepet är att stiga upp DIREKT, annars är det lätt att det smyger sig på lite trötthet som gör att jag tror att jag mår bäst av att snooza ett tag…  När jag går upp bestämmer jag mig för att dagen är fylld av flow, att det blir en bra dag. Jag hittar en plats inne i hjärtat där jag känner tacksamhet.

Först två glas vatten, och mina Basic (för pH värdet). Sen morgontoalett, ibland mäter jag mitt pH värde på morgonen och det gjorde jag idag. YES, remsan blir vackert mörkblå, bästa betyget! Kommer du ihåg i skolan, lakmustpapper, blått är basiskt och gult är surt. pH värdet ändrar sig fort med hur mycket vi stressar och vad vi äter, jag tog hand om mig själv bra igår och får valuta för det idag.

När jag går upp i tid gör jag gärna yoga, i allafall fem solhälsningar A och B, några magövningar och en kort meditation. Idag gick jag ut i gräset igen och njöt daggen mot fötterna och solen i ansiktet.

Det finns så mycket fint vi kan göra, små saker för att må gott. Jag vill påminna om att det kan vara enkelt och det kan gå snabbt. Njut av en blomma, känn vinden mot kinden, se löven röra sig, tacksamhet för familj och vänner, ge en komplimang. Massor med energi och kraft att ge och hämta.

Till frukost åt jag en sallad, med ångkokt broccoli som var kvar från igår, groddat bovete, avokado, mangold, spenat, gurka, basilika, pumpakärnor, olivolja och havssalt. Skön start på dagen. Minst hälften kom från vår trädgårds odlingar.

Årets odlingar har gått bra! Vi har tre land som är 1 x 5 meter, två av dem byggde vi enkla tunnlar över med pvc rör som vi täckt med vit fiberväg. Då växer det bättre, håller fukten bra och det är lättare att hålla skadedjur borta.
Broccoli, grönkål, mangold och spenat växer så det knakar. I år satte jag tagetes mellan broccoli och grönkålen, det håller kålfjärillarna borta och det är fint med lite oranga inlsag i det gröna. Det är en stor lycka att skörda egna grönsaker! Bilden högst upp är gårdens mangold i solsken, och här nedan är det jag som står glad med en liten skörd i famnen.

 

Vi bor ute på landet nära Värmdöleden granne med Saltarö. Vår dotter går på dagis här ute.  Idag lämnade jag halv åtta sen vidare in till stan, klockan nio kom första klienten. Härliga klienter idag också, inspierarande och givande. Läkning på många plan.

På lunchen idag gick jag ut för att äta, då kom jag ihåg ett ställe som jag glömt bort. Lemurian på Nybrogatan, längst in i butiken kan man äta eller köpa med sig ekologisk vegetarisk mat. Jag köpte med mig, bra pris 75 kronor, och gott, inte fantastiskt men bra. Jag satt i solen och åt.

Nu skall jag iväg och dansa FunkyFriday och Soul singing klockan sju, tre timmar dans (5 rytmer) som avslutas med sång.

Jag önskar dig en härlig kväll!
Pernilla Carrier

Kommentarer