SUNSHINE STORY – NU HELT UTAN MEDICINER!

Hej

Idag är jag så uppfylld av min arbetsdag, jag är så innerligt tacksam för att jag arbetar med det jag gör. Att jag får stödja modiga människor som är villiga att ta ansvar och ta hand om sin kropp, som vill förbli eller återigen blir starka, friska och ha den kraft dom önskar.

Min första klient denna morgon var en vacker kvinna i medelåldern som vill bli gravid, hennes sköldkörtelvärden är dåliga, hon har hypotyreos, underfunktion i sköldkörteln
Hon har följt mina kostrekommendationer väl och tagit de preparat som vi testade fram underbehandling. Hon har redan efter två månader sett en minskning på inflammationen i sköldkörteln och hennes värden är bättre än på mycket länge.
   Det är så givande och glädjande att bidra till medmänniskor.

Nästa klient var en mamma och sedan hennes 9 åriga dotter, lika så där, båda känner sig starkare och dottern känner sig smartare i skolan. Underbart!  Mamman skulle springa Midnattsloppen nu på lördag och har lite problem med reumatism och en tå. Så idag la vi extra krut på att göra rörelsutmaningar och sätta nålar (akupunktur) för att få hennes kropp att kunna prestera bättre på lördag. Vi skall testa hennes joggingskor också, så att vi ser att dom är bra för henne, det är ganska ofta som kemikalierna i sulan stör och även hur skon är uppbyggd. Alltid lika intressant!

Sen var det en man, pensionär, hans mage var mycket bättre (har haft diarée länge), kände sig något piggare och hade lagt om kosten en del och minskat på vinet. Så fint!

Sen kom höjdpunkten! Jag fick ett långt mail idag av en väldigt nöjd klient, hon har sagt att jag får publicera detta mail här, jag gör det nu i sin helhet.
.

.

.

TILLBAKA TILL MITT LIV    
Jenny von Gerber, augusti 2011

Våren 2008 fick jag diagnosen Spondylartrit (kroniska ledinflammationer) efter att ha haft ganska ilskna inflammationer i båda käklederna och i höger knäled samt återkommande iriter i vänster öga (inflammation på regnbågshinnan). Inflammationerna i käklederna var på väg att fräta igenom ledbrosket in till benet, och jag hade under en period svårt att gapa helt. Jag har sedan dess haft ont i olika leder. Främst i lederna i höger ben, vrist och tår men även i vänster. Jag har periodvis haft ont kring höfterna pga inflammation i muskelfästena där. Det är en lite annorlunda smärta, skarpare och mer strålande ner i benet som gör så att man tappar kraften (ibland måste man sätta sig ned). Ofarlig i jämförelse med inflammationerna i lederna, men väldigt obehaglig.

I mitten på maj 2011 fick jag så beskedet efter en koloskopi (tarmundersökning) att även min tjocktarm var påverkad och visade tecken på Ulcerös Kolit (kronisk inflammation i tjocktarmen)

Förutom ledvärk, muskelsmärtor och besvär med mitt vänstra öga, har jag haft symptom som orolig och lös mage, slembildning i halsen fast jag inte är förkyld och torr hud.

Men det värsta har nog varit tröttheten. Jag har de senaste två åren med ansträngning orkat med mitt arbete, jag hade nog inte orkat med det så länge till utan någon större förändring. All ledig tid har gått till återhämtning och sömn. Jag har i princip slutat umgås med vänner, fått sämre närminne och sämre prioriterings- och koncentrations­förmåga.

När fokus och kraft länge vänds innåt för att bearbeta sjukdom, försvinner även en del av en människas personlighet. Det som då händer kan vara lätt att förväxla med en depression, eller utbrändhet. Jag skulle nog välja att kalla det en slags sorg. Sorg över förlorad livsenergi och ork att umgås med och ta hand om vänner och familj.

Behandlingen av reumatiska inflammatoriska sjukdomar inom den traditionella läkarvården tar en utgångspunkt i att den sjuka människans immunförsvar inte längre fungerar som det ska. Behandlingen är därför fokuserad på att mildra symptom och dämpa inflammationer – utifrån hypotesen att de egentligen inte borde vara där.

De läkemedel som ges undertrycker ofta vårt immunförsvar på olika sätt vilket i en del fall ökar risken för andra, i vissa fall allvarliga, biverkningar och följdsjukdomar såsom infektion, lunginflammation och förgiftning. Jag har ätit Methotrexate, som är ett cellgift. Det gav mig en hosta som påminde om lunginflammation och jag blev sjuk hela tiden, så jag vågade inte fortsätta medicineringen. Jag har även ätit Salazopyrin, som torkade ut mina slemhinnor och gav mig astmaliknande symptom. Nästa steg skulle enligt min reumatolog vara att prova något som kallas biologiska läkemedel.

Jag vet att många blir hjälpta av dessa mediciner, men varningar från amerikanska läkemedelsverket FDA om ökad risk för allvarliga typer av blodcancer oroade mig. Naproxen och Ipren, som båda är antiinflammatoriska, har jag ätit maxdos av i långa perioder under de här åren, men under den senaste våren började jag få magsårssymptom, vilket är vanligt vid lång tids användning av dessa läkemedel.

Vår traditionella läkarvård gör underverk i många fall och jag har full respekt för deras arbete. Men de har inte kunnat svara mig på frågan varför jag får dessa inflammationer? Och jag har inte kunnat släppa tanken på att mitt immunförsvar faktiskt kanske reagerar på någonting som inte är bra för mig.

Jag började därför söka på internet och hittade mycket information, men Pernilla Carriers hemsida stack ut för den sammanfattade så många saker som intresserade mig kring kost och balans i kroppen. Sedan har det gått snabbt.

 I början av juni började jag följa de generella kostråd Pernilla ger på sin hemsida, jag började med att utesluta mjölken. Ungefär en vecka senare började jag vissa dagar vara smärtfri. Jag tog då bort även spannmål, och jag bestämde mig för att boka en tid hos henne. Pernilla är vänlig och varm, och får snabbt förståelse för situationen. Semestertider var nära men hon skapade en tid för mig.

Pernillas kostråd, mycket vatten och de kosttillskott hon rekommenderade mig efter behandlingen gav snabb effekt och min kropp svarade redan efter några dagar. Livsglädjen och orken började återvända! Jag firade midsommar två dagar i rad, och jag både VILLE och ORKADE komma ut och träffa folk. Det var en mycket märklig känsla.

 Men det var inte det märkligaste. Den 30 juni var jag på besök hos min reumatolog och två dagar innan besöket lämnade jag som vanligt mina blodprover på labbet.

Jag visste ju att hon hade funderingar på att sätta in biologiska läkemedel, men jag hade tänkt att be henne vänta några månader med det för jag ville så gärna fortsätta med Pernillas behandling. Jag behövde dock inte be henne för mina blodprover hade normaliserats och visade inte längre några tecken på inflammation! Hon ansåg därför att jag för tillfället inte behöver någon medicinsk behandling.

Hon ställer sig ganska neutral till den behandling jag får hos Pernilla och säger att det finns för lite forskning. Men hon säger att jag ska fortsätta med det jag mår bra av, och hon ska följa upp mig vad gäller kalcium mm eftersom jag bl a slutat med mjölk, och det är ju bra!

 Jag följer de kostråd Pernilla gett mig så mycket jag kan, jag dricker mycket vatten och äter de kosttillskott hon testat fram för mig. Det är nu början på augusti och jag har inte haft ont någonstans på flera veckor nu. Magen har stabiliserats helt – nu känner jag hur man SKA må i magen. Min man säger att han har fått tillbaka sin fru, att jag orkar skämta igen och ser annorlunda ut i blicken.

 Jag ser verkligen fram emot att fortsätta träffa Pernilla för att ytterligare stärka och balansera min kropp. Det tilltalar mig att hon fokuserar på orsaker istället för symptom och att hon stödjer kroppens egna förmåga till läkning. Jag kan bara varmt rekommendera hennes behandling.

 Jenny von Gerber
Enhetschef på ett IT-konsultföretag, 37 år

Läs Jennys egen blogg  http://tillbakatillmittliv.blogspot.com/ 

 

 

HURRA, visst är kroppen fantastisk!
Har vi bara rätt nycklar att tala med kroppen och finna ut dess behov så tror jag att de allra flesta tillsånd kan läka. Det gäller att lyssna på kroppen. Jenny är åtagen sin läkning och då får hon fantastisk respons av sin kropp. Kroppen är ett mirakel!

 Jag ser fram emot att arbeta vidare med Jenny och se vad som är nästa steg. Kroppen prioriterar själv i vilken ordning och vad vi skall ta hand om. Vad som skall stärkas upp, och vad som skall rensas ut. Om inflammationer skall dämpas, om levern skall renas, och om det är dags för tungmetaller eller kemikalier mm att rensas ut.
  Många toxiner (gifter) bär vi alla på, det går inte att undvika i detta samhället vi lever i, det är bara frågan om att göra utrensningen på ett säkert och skonsamt sätt i kroppens egen prioriteringsordning och med preparat som bar stödjer alla kroppens interna processer.

Återigen blev det en lång ’blogg’. Det vore så fint att få kommentarer från dig som läser om du vill säga något. Det går inte lämna kommentarer här, men vill du så får du gärna maila mig på pernilla@carriercarrier.se

Jag önskar dig allt det bästa!

Vi hörs i morgon,
Pernilla Carrier

Kommentarer