SKILLNADE MELLAN LIV OCH DÖD

”Många forskare anser att den mat vi äter är en av de främsta orsakerna till om vi får cancer”. / Cancerfonden.


Det är ju starkt att prata om cancer, och självklart finns det andra orsaker till just cancer, men jag vill ändå ta upp ämnet just för att vi har möjlighet att själva påverka vår hälsa så oerhört mycket.

 

pH BALANSEN

”Största orsaken till cancer är en försurad kropp” / Dr. O Warburg, Nobelpris 1931

Du har säker hört talas om pH-balansen, ibland kallad ”syra-basbalansen”, och kanske undrat vad de har med dig och din kropp att göra.

Att reglera syra-basbalansen är en av de viktigaste åtgärderna för att återställa hälsan. Det finns troligen ingen fysisk terapi som är så allsidig och kraftfull som att återställa syra-basbalansen i kroppen. När detta är gjort kan man lättare ta itu med de problem som eventuellt återstår.

En av de största bovarna är KOSTEN OCH STRESS när det gäller försurning.  Varje dag tar jag en stund för att stressa av, andas och bara ta det lugnt. Den stunden varierar. Idag blev jag lite stressad över åskan och blixtarna som jag annars fascineras av för att modemet slutade fungera så jag kunde inte lägga ut detta inlägg på dagen som jag tänkt. Då gick jag ut i trädgården en sväng, sprang en runda på gräsmattan, plockade lite hallon och kände det blöta gräset mot fötterna. Det ingav lugn och avslappning.

 

 ÄT MER ALKALISK / BASISK MAT

– Basisk mat, dryck och levene gör dig vitalare, bygger muskler, ökar skyddet mot sjukdomar, normaliserar vikten, är föryngrande, ökar livslusten och skänker harmoni till kropp och själ. Allt detta vill jag ha! Vad vill du?

– Grönsaker, baljväxter och rotfrukter. Speciellt gröna grönsaker och bladgrönt är extra bra för syra-basbalansen.

– Bäst är att äta dem råa, näst bäst är att ångkoka dem en stund och även använda ångkokningsvattnet för att ta tillvara näringsämnen som lakats ur grönsakerna.

– Bär, frön så som pumpakärnor, sesamfrön, solrosfrön är bra, även olivolja och avokado är toppen för pH värdet!

– Drick pH balanserat rent vatten, minst 2 liter per dag. Du får ett pH balanserat vatten om du har en bra vattenrenare med den funktionen.

– Kärlek, njuta, skratta, andas ren luft djupt och långsamt, yoga, meditation, måttlig träning och annat som du tycker om att göra och blir glad av. Det som känns harmoniskt för kropp och själ är faktiskt också bra för pH värdet!

– Kostillskott som höjer kroppens pH nivå. De som vet med sig att de slarvar med kosten, inte ger sig den träning eller tid för återhämtning som de behöver. När det gäller kosttillskott är det en djungel och tyvärr är det många som stör våra kroppar på ett eller annat sett. Jag har spenderat mycket tid de sista 15 åren för att leta efter bra tillskott som bara stödjer oss, är du intresserad av att äta något som du kan känna dig trygg med och veta är bra för dig så hör av dig till mig, det är min specialitet.

 

”Idag har vi betydligt svårare att täcka vårt näringsbehov än vi själva tror. Det gäller inte minst vitaminer och andra mikronäringsämnen, som vi måste tillföra i tillräckliga mängder för att kroppens ämnesomsättning och försvarssystem skall fungera riktigt bra” / Magnus Nylander, medicine doktor, näringsforskare och tandläkare. Karolinska institutet och Karl Folkers vitaminforskningsgrupp vid Texas University.

 

 

FÖRSLAG TILL EN BASISIK DAG

Frukost
Börja dagen med två till tre glas kroppstempererat vatten för att få igång systemet.
Gör gröt på bovete, quinoa eller amaranth, servera med blåbär eller andra ekologiska bär och rismjölk eller bärmjölk (bär mixat med vatten).
Krydda ev med ingefära och nyponskalsmjöl.

Lunch
Mixa en POWER:smoothie:
½ dl solros- eller sesamfrön
2 dl vatten (eller rismjölk)
några nävar färsk spenat
2 dl bär (fryta ekologiska går bra)
1 msk nyponskalsmjöl (osötat)
avokado
kokt eller groddat bovete/quinoa

Middag
Ät allra helst bara grönsaker så som ångkokt broccoli, sparris, blomkål, en sås på mixad persilja med olivolja och quinoa till detta. Vill du inte äta helt vegetariskt så är det bra om du tänker på detta: Blanda inte animaliska proteiner (kött, fisk, fågel, ägg) med kolhydrater som ris, pasta, potatis i samma måltid. Matsmältningen går lättare iom att kroppens enzymer inte kan bryta ner ex fisk och ris samtidigt. Avstå från ris, potatis o pasta till kött och fisk, ta rejält med grönsaker istället.

Ät inte frukt före maten – ät den på fastande mage som förrätt och vänta en kvart till nästa rätt . Om frukten hamnar i tarmsystemet efter maten börjar den gäsa. Välj frukter som är bra för kroppens pH-värde: ex vattenmelon med lime, päron , pomelo eller kiwi.
Att välja bär är ännu bättre! Och de kan ätas när som helst, både innan, till och efter maten.

  

Kom ihåg ditt VARFÖR, vad vill du ha din hälsa och kraft till!?

Det spelar ingen roll vad jag eller någon annan rekommenderar om du inte själv vill skapa än förändring och ser vinsterna med just dessa förändringar.

Kom också ihåg, att göra förändringar i din takt. Många bäckar små…

Vill du läsa mer så kan du klicka här http://www.carriercarrier.se/skillnaden-mellan-liv-och-dod

Nu öser regnet ner och luften är ren och hög!

Jag önskar dig det bästa.
Vi hörs i morgon!

Pernilla Carrier

Kommentarer