Varför är vi inget värda?

Är kvinnor över 70 ingenting värda? Det undrar en man i ett inlägg i Dagens Nyheter med anledning av att hans fru inte längre kallas till mammografi. Trots att vi ändå vet att bröstcancer är den mogna kvinnans sjukdom.

Jag håller med till fullo! Om man själv ska skaffa en remiss och boka tid tar det längre tid och kostar fler läkarbesök. Två patientavgifter – dyrare för individen och staten. Alltså är det ingen god ekonomi heller, förutom att detta är åldersdiskriminering. När får vi se en förändring?

I våras påpekade jag också att trots bristen på blod är det åldersbegränsat att bli givare – utan anledning.

Vi över 60 får inte ge blod. Hellre får människor tydligen dö än att man ser över de uråldriga regelverk som stoppar oss som kan ge blod fortfarande.

Alexandra

Kommentarer