Det går visst..!

Jag heter Vendela Duclos och jag är sångerska..

Den här bloggen ska inte handla om sjukdom utan om hälsa, livskraft och eget ansvar! Och om kärlek. Genom att leta efter ledtrådar i mitt eget inre tänkte och kände jag mig fram till min egen läkning.

Jag har varit heltids-sjukskriven för MS i ofattbara 12 år. Sjukpensionär! Många minnen är väldigt luddiga från den här tiden.. Jag hade perioder då jag behövde hemtjänst, perioder då jag inte kunde hålla mig vaken efter kl 11 på förmiddagen, perioder av smärta, yrsel, dubbelseende, stickningar och känslan av att svimma. Svårt att hålla tråden i ett samtal. Svårt att gå och för ont i händerna för att hålla upp en pocketbok om jag ville läsa. Osv, osv…. Jag levde ensam med mina två barn och mycket av min energi gick åt till att inte verka alltför sjuk inför dem. Jag mådde i perioder fruktansvärt dåligt i kroppen men ändå var det depressionerna som var det värsta! En riktig depression är så otroligt konstig. Jag som älskar livet så mycket ville tillslut inte leva längre. Orkade inte med mig själv längre. Orkade inte vara jag.  Jag ville aldrig ta mitt liv men jag led verkligen. Det gick så långt att jag bad om att få elchocker (men fick nobben!) innan jag tillslut fick rätt i att jag hade underfunktion i sköldkörteln, vilket inte läkarna hade velat tro på under flera år.. Två autoimmuna sjukdomar alltså. Kroppen gav sig på sig själv så att säga.  Med dunder och brak. Så var det då men så är det inte längre. NU MÅR JAG BRA!

Det är om vår fantastiska förmåga att regissera våra egna liv, att bestämma vilka vi vill vara, som jag ska skriva om. Hur ingen annan kan tala om för oss vad som är möjligt och inte möjligt. Och antagligen lite annat också.. Vi får väl se.

 

 

Kommentarer