Patti Smith – vilken fantastisk kvinna!

Vilken ynnest att få uppleva så besjälad musik som igår när Polar Music Prize delades ut igår i Stockholms konserthus.
Det var fantastiskt att höra Pattie Smith som inspireat så många kvinnor att våga vara sig själva och gå sin egen väg! Och Kronos Quartet som splear så håret reser sig på armarna .

Patti Smith, vilken inspirerande kvinna!

Det var tjugonde året som Polar Music Prize delades. Kungen överräckte en miljon kronor vardera till årets pristagare Kronos Quartet och Patti Smith, som också fick ta emot var sitt personligt konstverk av Karin Mamma Andersson och Jockum Nordström.

Utöver kungafamiljen fanns många kända ansikten på plats. Kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth, Maud Olofsson,  författaren PO Enquist, sångerskan Barbara Hendricks, tv-profilen Kristian Luuk, designern Anna Holtblad, skådespelerskan och regissören Pernilla August, artisterna Tomas Ledin, Dregen, Oskar Linnros och vår egen Lill Lindfors.

 

Kronos Quartet spelar så håret reser sig på armarna

Under ceremonin medverkade Kungliga Filharmonikerna under ledning av Hans Ek, ett husband lett av Georg ”Jojje” Wadenius och artisterna Ola Salo, Veronica Maggio, Dungen, Stenhammar kvartetten samt Anna Järvinen. Ja det blev underbart med all musik, inte minst Ola Salo, som växte med texten ”People have the power”.
Alexandra

Kommentarer