Från Mora till Tensta

åkte jag igår. Vårt seminarium i Mora var en mycket fin blandning av information om reumatism och artros och konsthistoria – nämligen om Anders Zorns mor, Nusnäs Anna. Vi fick höra sång av barbershopkören Sound of Siljan, 20 härliga kvinnor som sjöng så det stod frejdiga till! Det svängde och alla stampade takten.

Underbart positiva Eva Funck rundade av kvällen med att berätta lite om lyckoforskningen. Hur vi kan på verka vårt sätt att tänka. Och hon fick oss alla att skratta loss.

En skön stämning fick vi med oss efter denna fina kväll, som våra representanter i Mora, Marie, Eva och Lilian, hade hjälpt oss att kreera.

Via rälsbuss och tåg mot huvudstaden och sedan T-bana till Tensta och Tensta gymnasium.

Vi har ett mångfaldsprojekt- om går ut på att vi vill söka upp kvinnor alla åldrar med annan etnisk bakgrund för att bjuda i dem till våra program. Och vi ordnar program i just Kista den 20 oktober. I måndags var det Halmstad, nästa måndag den 18:e i Västerås. Och alla som önskar är välkomna. Det är mötesstund för kvinnor, med information och lite underhållning.

Nu i Tensta fick vi en guidad tur av Tensta gymnasium som är otroligt fint. Vacker arkitektur, nyrenoverat och där Rosspedagogiken råder. Så rent och snyggt, utsmyckat med tilltalande konst. Ja det var en stor upplevelse!

Lill Lindfors, Tord Magnusson och jag träffade unga framåt män som studerar och är involverade i projekt för att hjälpa människor i förorten integreras, skapa möten mellan oss ”vanliga” svenskar och de från andra länder som bor i olika förorter.

Satsa på att tänka utanför boxen, försöka finna en väg ut från den höga arbetslöshet som råder. Här är så fint och välordnat; T-banan, på torget, i skolan. Våra vänner killarna, som visade runt och som vi pratade idéer med, hälsade glatt på nästan alla som vi gick förbi. Det verkade så familjärt och trevligt. Så den 20 oktober hoppas jag verkligen att de hjälper oss bjuda in sina systrar och kompisar och mammor.

Alexandra

 

Kommentarer