Jag är en Kalenderflicka!

Hej!
Ni kanske undrar vem jag är?
Jag är någon att räkna med! Jag har nämligen fått den äran att, tillsammans med mina sångsystrar i Vocalettes,  medverka i Svenska Kalenderflickorna 2012. Allt överskott från kalenderförsäljningen går till insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa som bidrar till vetenskaplig forskning om kvinnohälsa. Den finns nu att köpa hos din Bokhandlare eller genom att beställa den här.

Kalenderflickorna 2012
Omslaget med fröken Juli, Susanne Delastacia.

Kalendern är fotograferad av flickfotografen Bingo Rimér. Ja, Bingo ja…
Det är nu snart 9 år sedan och Vocalettes skulle fotograferas till julturnén med Robert Wells och Joe Labero. Vi skulle alla samlas i Oscarsteaterns vackra foajé och fotograferas av Fotografen på frammarsh, Bingo Rimér.
När det väl var vår tur så arrangerade han oss i någon slags uppställning runt och på en bardisk och sedan skulle han få oss att slappna av:
”-Ok tjejer, se sådär k*ta och framgångsrika ut nu då! ”(Jag censurerar något för känsliga läsare..)
Där kan man väl säga att han tappade mig. Skeptisk hade jag ju varit redan innan men efter det var det totalkört!
Med detta i minne traskade jag in i hans studio i våras och möts av en toppenkille full av självdistans och humor. Totalt avväpnande! Den lika supertrevliga, avslappnade och roliga fotosessionen avslutades med att han gav oss sin, något kryddade, självbiografiska bok ”En flickfotografs bekännelser”. Jag sträckläste den och fick mig många goda skratt och faktiskt en och annan insikt på vägen.
En var att drivkraft och social begåvning är viktiga delar av talang. En annan var att det aldrig är försent att omvärdera en person. Tack för det!

Vocalettes
Vocalettes bild i kalendern, utskriven på canvas för försäljning på E-bay. Fotot är från kalenderreleasen på Café Opera, den 5 oktober.

Kommentarer