Balans

Jag fick låna en bok av en väninna som arbetar som coach. Den hette Coachning för föräldrar (Marie Wahlberg). Egentligen kanske jag lånade den i tron om att få bekräftat det jag redan visste. Boken innehöll verkligen många kloka råd som jag alltid vill bli påmind om. Jag kunde klappa mig på ryggen lagom mycket och tycka att jag nog ändå är en hyfsat lyhörd och stöttande förälder.
Sedan kom övningsdelen.
Där skulle man gradera ett påstående, om det stämde eller inte stämde alls.
Första löd: ”Jag har en bra balans mellan arbete och fritid.”
Hjälp. Ett slag under bältet direkt! Kan de verkligen mena fri tid?! Alltså tid som jag är helt ledig?!
Jag hoppade till nästa påstående: ”Jag kopplar av tillräckligt ofta.”
Nu började kallsvetten bryta fram, jag skummade neråt på sidan, snart måste det väl bli lite lättare?
”Jag hinner med det jag vill.”, ”Jag är bra på att be om hjälp när jag behöver det.”, ”Det är jag som bestämmer över hur jag ska använda min tid.”
Vid det laget kände jag mig tvingad att fatta ett beslut. Sätta mig ner och ta tag i det här ordentligt? Ge det tid och ta konsekvenserna? Det är väl rimligt fatta ett sådant moget beslut som den frilansande egenföretagande småbarnsmamma man är? Jag ringde till min väninna och frågade om jag kunde få behålla boken ett tag till.
Detta var i maj.
Ännu så länge har jag inte ”hunnit” göra övningsdelen. Jag tänker faktiskt lämna tillbaka boken till henne nu.
Kanske tar jag några kopior av sidorna med övningarna. Om jag hinner.

Så här såg det ut där jag var idag. Jag älskar vackra höstdagar!

Idag är det söndag och jag går omkring och ler när jag tänker på spelningen vi hade med Vocalettes igår. Scania hade ett världsmästerskap för servicetekniker och chaufförer som tävlade i diverse grenar. I vart och ett av länderna hade det redan skett en utslagstävling och nu var det den stora finalen. Det var stor spridning på nationaliteterna, från Australien och Kina i öst ända till Brasilien och Argentina i väst.  Vi blev alla helt medryckta av den fantastiskt varma stämningen! Alla lagen verkligen tyckte om varandra och delade samma upplevelse i total glädje. Det kändes knappt som att vi jobbade. Vi var på fest!

Vocalettes
Första numret i finalshowen. Tyvärr ingen bild på publiken, de som inte redan hoppade upp och ner dansade runt i en lång orm.
Vocalettes
Pernilla, Maria och jag på väg in att göra våra sånginsatser på alla olika språk!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.