Medkänsla

Ikväll var jag på genrepet av Teater Barbaras ”Serendip – konsten att misslyckas men ändå lyckas utan att veta hur”. Ett centralt tema i pjäsen är medkänsla. Den ska spelas ute i skolor för åldrarna 13 år och uppåt och det slog mig att det skulle vara otroligt intressant att få intervjua såväl ungdomar som vuxna på det temat. Hur långt sträcker sig vår medkänsla? Har vi tid och ork att känna med allt och alla? Har vi olika mycket medkänsla i olika perioder av våra liv?
Är det empatin som gör oss civiliserade?
Jag googlade lite på ”compassion” och hittade en internetsida med citat av flera av mina ”idoler”; Albert Einstein, Dalai Lama, Kahil Gibran m.fl. Klicka här om ni vill läsa dem.

Ur föreställningen "Serendip". Maila info@teaterbarbara.nu om ni är intresserade av att se den. På bilden: Anders Jansson, Johan Ehn och Carina Jingrot. Foto: José Figueroa

Kommentarer