Hösten är här!!

Jag älskar hösten!! Det är en årstid som känns frisk och härlig. Jag är för övrigt väldigt glad för att jag bor i ett land där vi har fyra årstider. Varje årstid har sin tjusning. Just med hösten tycker jag att det är så härligt med alla färger. Det blir man glad av. Härom veckan var jag ute i skogen och plockade kantareller. Vi åkte till en riktig trollskog i Sigtunatrakten. Vilken underbar skog. Så mästerlig och så färggrann.

En riktig Trollskog för Troll, vättar och älvor!
Se vilka underbara färger!!
Fikapaus

Det blev en hel del kantareller och nu har jag haft dem liggandes på tork här hemma. Det är det bästa sättet att förvara trattkantareller på.  Om det däremot är gula kantareller blir de beska av att torkas så gör inte det. Ett litet tips. Jag är så stolt över mina svampar. Nu ligger de fint uppdelade i burkar och ska avnjutas tillsammans med vänner under hösten.

Kantarellrensning

Hej så länge.

Caroline

 

 

Kommentarer