Tänk så mycket hopp det finns – trots allt

Svenska hjältar, arrangerat av tv4 och Aftonbladet, som ägde rum på Cirkus i Stockholm igår var en hjärtknipande, emotionell upplevelse. Tänk, så mycket hopp det finns ändå. Trots våld och övergrepp, olyckor, vilda djur och sjukdom.

Det är underbart när människor visar att det finns godhet och empati och styrka. Civilkurage.

Alla pristagarna är hjältar tycker jag. Det går inte att välja någon framför den andra. En 9-årig flicka som startade en insamling till barnen som svälter på Afrikas horn, en 65 årig kvinna som står upp mot våldet mellan unga män som slogs med knivar, pojkarna som räddar sin kamrat från björnens dödsfarliga angrepp, den unga flickan som överlever ett mordförsök, kämpar för att överleva och klarar det och den unga cancerdrabbade kvinnan som beslutar sig med väninnan för att bilda en stöd grupp för andra unga. Ja den livsgärning som premierades var också fantastisk, en invandrad man som ägnar ungdomar i Rosengård all sin tid för att stärka deras självkänsla och att få dem att sporta. Träna istället för att slåss eller bli kriminella.

Klicka här så kan du själv läsa mer om alla dessa fantastiska vardagshjältar vi har runt om oss.

Alexandra

Kommentarer