Film är spännande

Vilken återkomst från Barbados! Till snö och vinter. Men det är kontrasterna som är det mest spännande, så jag väljer att tycka om vintern också.

Nu har jag fått 2 veckor med sol och ljus och bad och jag känner mig styrkt och utvilad. Tidsomställningen tar tid men det ska gå.

Guldbaggegalan var en mycket festlig och påkostad show. Filmen stod i centrum, men även om Petra Mede var skicklig, vacker och rolig tycker jag det blev lite för mycket av hennes förställning. Med så många fina filmer, skådespelare, regissörer, musik, scenografi- och ljudkonstnärer kunde de ha fått komma fram ännu bättre!

Sven Bertil Taube fick äntligen en välförtjänt Guldbagge

Hellre intervjuer med några av dem som sen premierades än konstlade sketcher. Sven Bertil Taube fick i alla fall sin bagge för bästa manliga huvudroll precis som jag önskat! Regissören Richard var, med rätta, så stolt och glad.

Ann Petrén var lysande i sin huvudroll i filmen Happy end som hon prisades för. Simon och ekarna, var nominerad i flest klasser men tog inte de tyngsta baggarna. Lisa Ohlin, filmens regissör, är värd ett stort pris enligt min åsikt.

Ja visst är det spännande med film. Svensk film. En enkel till Antibes förhandsvisades för våra medlemmar och vi kommer att kunna hålla flera visningar under detta år tack vare ett fint samarbete med filmbolagen runt om i landet. Kultur är Hälsa!

Jag träffade vår 2,6:a Ebba von Sydow och kramade Michael Nyqvist, Helen Sjöholm och flera andra som vimlade under Berns kristallkronor efter tv-sändningen.

Alexandra

Vår 2,6:a Ebba von Sydow var också på Guldbaggegalan

Kommentarer