Träningsnarkomani

Moa 42 är träningsnarkoman. Springer mara efter mara och skadar knäna. Hennes mamma säger; säg åt henne, säg åt henne. Jag är också på väg in i det. Vill springa varje dag. Det är som knark. Men jag hörde att det kommer surt efteråt. Träna med måtta! Man sliter ut kroppen. Den ska ju hålla ett tag så nu håller jag i mig själv och springer varannan dag. Försöker träna mitt inre istället. Bli en bra människa och bli gammal och klok. Hade fantastiska filosofiska samtal med mina vuxna teaterelever igår förmiddag. Det är som att boosta sitt inre med djupa samtal. Så outsägligt härligt. På kvällskursen i teater skrattade jag så jag fick ont i ansiktsmusklerna. Äntligen! För jag har haft en ledsen period. Vi gjorde en teaterövning som heter Freak out och sedan framförde gruppen texter av Aishylos, Shakespeare, Tikkanen, Dagerman och Lugn. Tikkanen är en ny favorit. Oj vad hon griper tag om hjärtat. Det är som att sköljas ren med dessa texter. Vi tappade tid och rum. Telefonerna ringde och alla undrade var vi var men vi hörde inte.

Kommentarer