Välbesökt debatt i Sundsvall

Sundsvall besökte jag och mötte vintern! Men såå vackert med all rimfrost och ren snö. Det var en debatt som vår kontaktkvinna Gerda Nielsen hade organiserat tillsammans med ordföranden i hälso- och sjukvårdnämnden, Jacomina Beertema, landstingsdirektören Anders L Johansson och ordföranden i tandvårds- och primärvårdsnämnden, Ingeborg Wiksten.

Det blev en lyckad debatt i Sundsvall, här pustar vi ut efter

De fick berätta om de nya riktlinjer och den omorganisation som var nödvändig. Det stod illa till inom sjukvården i Sundsvall och nu är man förhoppningsvis på väg tillbaka. Viljan finns till stora förändringar och att omprioritera, omfördela de pengar som ändå finns, till där de bästa behövs är förstås en svår uppgift.

Det var fullt med folk, många medlemmar, och stämningen var hög. Intresset stort och visst svallade även känslorna, som när en kvinna berättade om sin hjärtinfarkt hon fick, 48 år ung och hur hon fick åka skruttig ambulans till Umeå.

Mammografiröntgen behöver bytas ut till en modern en digital sådan då den nuvarande är den mest omoderna i landet.

Nu laddar vi över hela Sverige för WIR-Woman in Red! Om kvinnohjärtat.

Och snart är det nytt styrelsemöte i Oslo där våra systrar jobbar vidare med all kraft för att utveckla verksamheten!

Än en gång, så underbart att Sven Bertil, 77 år ung, fick en Guldbagge för bästa manliga huvudroll. En comeback för Richard Hobert också.

Alexandra

Kommentarer