Hjälp din dotter

Unga kvinnor har det tufft och det största hälsoproblemet är stress. Hjälp din dotter och svärdotter. Umgås med barnbarnen. Res med dem. Gör utflykter. Laga mat. Det betyder så oerhört mycket både för barnbarnen och din dotter eller son som får avlastning. Dagens krav på unga kvinnor är orimliga. Karriär, familj och utseende. Ekvationen går inte ihop och alla har inte råd att anlita hjälp trots RUT avdrag. ”Det är precis som i Svenska Dagbladets artikelserie ”När mormor inte bryr sig”säger min väninna. ” Min mamma har inte alls ställt upp. Hon är totalt ointresserad av sina barnbarn. Hon pratar inte ens med sin yngsta dotterdotter. Hon säger ingenting till henne. Den äldre kan hon prata med om det som hon själv är intresserad av.” Min väninna ser uppgiven ut. ”Jag är så van. Det är bara att gå vidare men jag förstår inte hur hon kan prioritera konstföreningar , bridgeklubben och PRO. Vad vill hon uppnå? Hon missar ju kontakten med barnbarnen. Det känns som det är en modern grej att inte bry sig om sina barnbarn men alla gör inte så. Min mans föräldrar är fantastiska. De ställer alltid upp.” Det är sorgligt att höra.

Hur långt ska självförverkligandet gå? Barnbarnen behöver den äldre generationen. Jag är så tacksam för det jag fått av mina farföräldrar och morföräldrar. Jag var långa perioder hos min mormor som liten. Hon var underbar! Jag var också hos farmor och farfar långa perioder under somrarna. Men jag inser att i dagens samhälle är det få förunnat att ha det så. Min pappa hann gå på varenda museum i Stockholm med mina söner, en i taget innan han dog. Han lärde dem att filea aborre, sätta potatis och läsa Odyssen. Jag är så glad för det. Han bor verkligen i mina söner. Även en tonåring behöver den äldre generationen glöm inte det.

 

 

Kommentarer