Inspirerande för ALLA åldrar!

Uppiggade, glada och inspirerade blev vi alla som igår såg 1.6 förhandsvisning av den underbara engelska filmen ”Hotel Marigold”.  Vilka skådespelare de har i England! Så härligt att få se så många starka kvinnor, och män, visa vad de kan även ”efter pensionen”. Maggie Smith och Judi Dench är båda 78 år gamla idag, men ingen har nån tanke på att sluta jobba. Trots att jag läste att Judi ser allt sämre så hennes dotter får läsa manus för henne. Eller låter hon någon annan berätta storyn och spelar fritt ur hjärtat. Det är skådespeleri på hög nivå!

Filmen, Hotel Marigold, är ett komiskt drama om sju lätt uppgivna engelskor och engelsmän som på livets höst lockas av en annons om något som kallar sig The Best Exotic Marigold Hotel i Jaipur i norra Indien. Rollerna spelas av Storbritanniens absolut mest älskade skådespelare. Alla lämnar det kalla gråa England, där tillvaron inte är mer än ett konstaterande att livet snart är slut, av olika anledningar. Under vistelsen på hotellet upptäcker gästerna nya saker om livet och om sig själva. Omställningen till det kaotiska färgsprakande Indien är just den kulturkrock som behövs för att inse att det aldrig är för sent för att börja leva!

Jag ska inte berätta mer, se den själv. Det är härligt med både humor, självdistans och eftertanke i en och samma film.

Alexandra

Ute i foajén mötte jag vår 92-åriga klubbmedlem Ann Margreth och hennes barnbarn Anja som sett filmen tillsammans!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.