Dra inte undan mattan för gamla!

Att flytta på gamla människor är att dra undan mattan och orsakar givetvis stora psykiska påfrestningar. När boenden ska renoveras måste vi ju flytta dem som bor där, säger man. Ja men ta då detta i etapper. Gör det så lättsamt som möjligt för de gamla som har sina hem i dessa fastigheter! Nu ser vi att dubbelt så många dör efter att ha tvingats flytta! De blir stressade av oro!

Stress orsakar lägre immunförsvar, det vet man och det märks alltid efter en hektisk period blir vi ju dåliga, sjuka och behöver återhämtning.

Märkligt att det som är vetenskapligt bevisat rättar vi oss ofta efter, medan det intuitionen säger oss är det så lätt att slå ifrån sig. Hjärnforskaren Martin Ingvar säger, tack och lov, i TV i kväll, att det är SVÅRT ATT TRO, att INTE våldsamma data spel påverka ungdomar, utlöser våldsamma handlingar! Han går då emot mediebyrån som ”utrett” att våldsamma data spel inte framkallar våldsamma handlingar hos ungdomar, vilket dessvärre kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth försvarade,

Våld föder våld! Och det finns inga vetenskapliga studier som bevisar att inte våldshandlingar inspirerats av just det man sett, utfört, levt sig in i via data spel med våldsinslag! Låt fler hjärnforskare bedriva fler långa studier på ungdomar som tittar på, och utövar våldsamma data spel och filmer.

Våren gäckar oss, men håll ut!

På fredag och lördag är det bokmässa i Örebro och vi är där förstås. Jag ska berätta om vår bok: Kärlek Lust och Begär! KLB –boken…

Alexandra

Kommentarer