Konst får dig att leva längre

Dovima with elephants by Richard Avedon 1955

Idag har Stockholm präglats av vackert väder, mild luft och härliga färger, då kommer jag genast att tänka på konst i alla former och blir inspirerad. Mina favorit konstnärer är framför allt impressionisten Claud Monet och Edagr Degas.  När det gäller modern konst älskar jag även konstnärliga modefotografier speciellt av Richard Avedon, Helmut Newtons och Denis Piel.

För någon timme sedan fick jag dessutom en intressant artikel, av min vän Iréne Carlson, som konstmagasinet hade publicerat om hennes arbete med konst och hälsa. Iréne är mycket kunnig konstexpert och har väldigt lång erfarenhet av konst. Enligt henne finns det studier som visar att man lever längre om man omger sig med konst. Blodtrycket sjunker, stressnivån sänks och kunskapsinhämtningen ökar. Konst kan skapa gemenskap och få människor att må bra. Alla kan få utbyte av konst, det handlar bara om att vara nyfiken och våga lita på sina sinnen.

All kärlek

Roxanne

Le Jardin de Monet, les iris

 

Ballet class, Edgar Degas

 

 

Kommentarer