I Almedalen diskuterar vi dieter

Ända sedan jag var ung och pluggade i USA , har det bekymrat mig att så att säga vanliga människor, inte hade någon sjukförsäkring. Men nu, efter år av uppslitande politiska strider har det drivits igenom! Det finns hopp!

När man talar om hälsa, och vad som är förebyggande, vet vi väl alla att det är viktigt att äta rätt. Men det kan vara nog så svårt. Idag hade båda kvällstidningarna braskande rubriker om farliga dieter. Man har intervjuat kvinnor som fått allvarliga men av diet som uteslutit kolhydrater till förmån för proteiner och fett. Just att ta bort kolhydrater kan vara farligt för hjärtat. Ja mycket animaliskt fett är tydligen enligt den nya studien på 44 000 kvinnor farligt, medan vegetabiliskt fett är bättre. Men en balanserad kost är alltid rätt. Kom gärna till Almedalen den 6 juli och lyssna på Elisabeth Rothenberg, som citeras i dagens kvällstidningar. Hon är dietist och docent. Själv tror jag på att äta fisk, kyckling, mindre rött kött, vilt, frukt, grönsaker och fullkornsprodukter i kombination med att vi rör mer på oss. Och framför allt fimpar för gott. Ja då har vi kommit en lång väg mot ett gott liv!

Alexandra

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.