Bland myllret i Almedalen

Gotland runt och båtarna och fartygen syntes på havet! Flaggorna smattrade i vinden och hela Visby är ett myller av människor och röster. Överallt där man kan få plats med ett tält eller en monter står de. Alla hus som går att hyra är nu occuperade av fastlänningar som saluför antingen tjänster, varor eller som vi en idéburen verksamhet, ideel organisation.

Den som skriker mest hörs bäst, ja som en marknad. Folk strömmar förbi och tittar in i vårt tält där de tar del av både ROPs information om benskörhet, våra tidningar, pins och information om kvinnohjärtat, Matsvinnets böcker och tänkvärda budskap.

Det är många intressanta möten förstås. Människor man aldrig skulle springa på eller lyssna till annars. De för fram nya idéer, forskning, studier. Mycket intressant. Man diskuterar till exempel hur den offentliga maten kan bli bättre. Mat-Tina hade engagerats av en tidning och det gav mycket att tänka på.

Vi hade Hjärtgolfen på Wisby golfklubb med buffé och prisutdelning samt undehållning med musikquiz.. Det ni! Allsång blev det också. Ja vi hade en härlig kväll och åkte hem med ett leende på läpparna. Terassen på Wisby Golfklubb är underbar!

Idag väntar vårt seminarium om äldreomsorgen och matsvinnet med många inspirerande uppslag.

Alexandra

Här är jag omgiven av Gert Hansson som sjöng och Inger Tobell som fixade prisbordet på vår Hjärtgolf.

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.