En kväll med våra fantastiska kvinnor

I går kväll i snöyran träffades vi i vår vetenskapsgrupp, medicinska expertgruppen.

Eva Bojner Horwitz, som håller i vårt spännande projekt Kulturpaletten, för utmattade kvinnor, kardiologen professor Karin Schenck Gustafsson, gynekologiprofessor Britt Marie Landgren, överläkare Greta Edelstam, docent Gunilla Brodda Jansen, överläkare Gunilla Bolinder, professor Kerstin Brismar, docent Siw Ericsson, vår seminarieansvariga Christina och jag.

Över en soppa med gott bröd, och lite färskost, diskuterade vi om hur man skulle kunna få fler kvinnor som professorer, kommande stipendieutdelning till Hjärtforskning, pengar från Gå för Hjärtat-appen.

Vi pratade om prostitution, insemination och befruktning och eventuella åldersgränser.
Kommande seminarieprogram, Almedalen, debattartiklar…

Ja det var givande, intressanta åsikter och roligt. De är fantastiska kvinnor!
Alexandra

Kommentarer