Din egen bästa vän…

Din egen bästa vän.
Var din egen bästa vän.

Det finns många skäl till min passion för Ayurveda och yoga. Fram för allt för att du genom att studera bägge filosofier får tillgång till kunskap som lätt kan matsmältas och omsättas till din vardag, dvs. hur du balanserar den på bästa sätt.

När jag föreläser om wellness lägger jag stort fokus på att vi inte ska vänta på att det kommer en ”perfekt tid” då vi kan ta hand om oss, träna, läsa boken vi köpt och på allvar ta tag i allt vi vill göra för vår hälsa och vårt välbefinnande. Den perfekta tiden finns inte. Den bästa tiden är idag och just nu. Varje dag (inga undantag) utmanas vår balans. Livet händer – brukar jag säga! Vi planerar och vi får planera om. Med rätt styrka, balans och smidighet i kropp, tanke och själ kan vi möta dagliga utmaningar och manövrera det som sker så att vi inte tappar balansen.

Den bästa vän du har i livet är dig själv. Med det menar jag inte att du ska isolera dig – nej, nej tvärtom! Vänner, kollegor och familj = gemenskap är oerhört viktigt för vårt välbefinnande. Men inom dig behöver du ha ditt eget stöd, vara snäll mot dig själv i tanken, stötta och våga älska dig själv. Om du är din egen bästa vän, partner och lever i ett kärleksfullt tillstånd till och med dig själv kan du spegla och ge detta till den omgivning du möter.

Du är själv ytterst ansvarig för dig själv. Ta hand om dig! Var din egen bästa vän. Lyssna på din inre röst men våga säga ifrån om och när den säger saker som du inte behöver höra! Goda och glada tankar. Snart är det Glad Påsk…

 

Kommentarer