Tänkvärt perspektiv

Hej i regnet:-)
En del kanske tänker – åååååh, vilket trist väder!!! Regn, regn, regn…. Jag tänker, – ÅÅÅÅÅHHHHHHHH Regn!! Nu smälter snön!! Det är en enorm skillnad på vad man laddar sig med för känslor om man tänker ur ett problem perspektiv kontra ett möjlighets perspektiv. Visst sjutton regnar det – men det kommer ju inte sluta regna bara för att jag tycker att det är botten. Så varför fokusera på att ”hata” att det regnar, när man ändå inte kan göra ngt åt det… Bättre då att plocka upp ngt av det goda som kommer av det!

Hörde en skrämmande men klart tänkvärd devis häromdagen. ”Den största anledningen folk har till varför de går upp på morgonen, är för att de inte dött under natten….”

Skrämmande, – men ack så vanlig! De flesta vet inte vad som får dem att ticka. Vad de brinner för, varför de jobbar (mer än att tjäna pengar) vad de älskar, hur de lyfter sig själva och ger sig själva inspiration osv.

Varför går DU upp ur sängen på mornarna?? Vad får DIg att ticka? Och hur ser DU på det här med regnet som öser ned… Är glaset halvtomt – eller halvfullt i ditt liv?

With Love/Lili

Kommentarer