Framtidens wellness hem

 

Wellness hemma
Wellness hemma

I en värld som denna växer behovet av wellness och hälsa i jämt takt med att utbudet ökar, vilket på ett sätt är bra. Vi konsumerar mer av livet och vi pressar vår prestation med mer information, mer kommunikation, fler möten, mer och mer av allt. Kropp, tanke och själ står inför en ny tid av ständig uppkoppling, vilket ger ökat behov av en balanserande livsstil som återställer och bevarar vår funktion. Viktigt är att vi tar den tid vi behöver för att balansera vår vardag.

I en internationell trendrapport inom spa och wellness toppar ”hälsohotell”, dvs. hotell som erbjuder allt du behöver på rummet för att kunna träna och njuta av spa. Rum som kan balansera och aktivera dig på alla sätt och vis. Det finns yogamattor, hantlar, gym och motionscykel. Du kan följa online träningspass och efter träningen kan du ta ett kurbad i professionella badkar med massagefunktion.

Det är en trend som är här och nu. I många år har jag pratat om wellness hemma. För mig är det lika självklart att vi rustar våra hem för motion och spa. Det är hemma vi har den tid som vi alltid kan unna oss – inga ursäkter!

Ibland planerar man för att bygga om badrummet eller renovera köket. Varför inte planera för hälsa i hemmet? Gör en riktigt projektering och planera hur du kan få in följande delar över tid:

1. Hemmagym med utrustning för styrke- och konditionsträning

2. En dekorativ plats för din yoga och meditation

3. Massagestol

4. Kurbad och bastu

5. Säng som passar din kropp (investera i din sömn så att den blir så effektiv som möjligt)

Framtidens hem är fullt utrustade för wellness och hälsa. Där kan du träna, meditera och njuta av spa för kropp och själ som en del av vardagen.

Ta hand om ditt hem så att du kan ta hand om dig själv hemma!

Sist men inte minst vill jag rekommendera dig att titta på nya Livspusslet – WEB-TV med senaste nyheter från klubben. Klicka HÄR! 

 

Kommentarer