Livet är en dröm!

Så heter mina memoarer som kommer ut till hösten på Norstedts förlag. Boken är skriven tillsammans med journalisten Åsa Mattsson, vilket är extra roligt eftersom hon under sina 30 år inom svensk press och media ofta drivit frågor med ett tydligt genusperspektiv.

Boken är verkligen en dröm och jag ser så fram emot att få öppna det första exemplaret när det kommer under oktober!

Så här skriver bokförlaget Norstedts i sin höstkatalog om min bok:

”Den 13 maj 1968 öppnar Alexandra’s på Hotell Strand vid Nybrokajen i Stockholm. Alla är där. Monica Zetterlund sjunger och de röda sammetsdraperierna hänger tunga från spegeltaket, där kristallkronorna gnistrar. Alexandra Charles, Sveriges första nattklubbsdrottning, bestiger tronen – och hon skall regera länge.

På Alexandra’s skall under två decennier framåt den svenska affärseliten, kungligheter, sportstjärnor, artister (och en och annan gangster) möta internationella storstjärnor och vanliga dödliga från förorten i den perfekta klubbmix som blir en del i Alexandras koncept.

Diskretion var hederssak. Men i memoarerna Livet är en dröm får vi följa med bakom kulisserna och möta flera spännande personligheter på nära håll: den nära vännen Sighsten Herrgård, rådgivaren Jan Stenbeck, Björn Borg, Michael Douglas, Sidney Poitier, Sylvester Stallone med flera.

Idag är Alexandra Charles mest känd som stridbar förkämpe och lobbyist för kvinnors rättigheter och kanske framför allt för sitt arbete med en annan klubb, den ideella föreningen 1,6 & 2,6 miljonerklubben, både i Sverige och internationellt.

Livsvägen blev inte alltid spikrak. I tonåren var idolerna Martin Luther King och Robert Kennedy och den stora drömmen att bli tolk på FN-högkvarteret i New York. Men ödet valde en annan väg och när Alexandra sent i livet möter den stora kärleken vill ödet, efter tio år av lycka, än en gång annorlunda.”

Alexandra

Bok Alexandra
Mina memoarer utkommer i oktober

Kommentarer