Jag vill inte leva ensam – forever….

För några veckor sedan fick jag en öppen fråga i bloggen på finest.se som lyder som följer:

”Jag skulle vilja bli tryggare i mig själv. Att trivas mer i mitt eget sällskap. Tror nämligen att ju mer jag tror på mig själv desto mer tror andra på mig. Skulle oxå vilja slippa känna stress att träffa en ny partner. Att slippa känslan att jag kommer bli ensam forever. Tror nämligen jag hetsar på processen genom att vara aktiv på t ex dejtingsidor. Att jag fokuserar för mkt på det jag inte har istället för tvärtom. Och därför dyker inte drömprisen upp… Vad tror du kan man tänka om och rätt ? Kram”

Ja, detta är du med säkerhet inte ensam om att känna, och det ÄR svårt att bryta ett låst läge, när vi inte är medvetna om vad vi gör och vad det genererar. I detta fallet har du dock satt huvudet rätt på spiken, men det hjälper dessvärre inte när inte tanke, känslo – och handlingskedjan är ”intakt”. Vi är egentligen ganska kloka allihop, men det är dessvärre inte lika många som AGERAR på sin klokskap!!! Som omsätter den i praktiken!

Självklart har du 100% rätt i din känsla om att om DU tror på dig – kommer även andra göra det! Min fråga här är, HUR jobbar du aktivt med att skapa mer tillit till dig själv? Det kommer nämligen inte av sig själv, utan självtillit kommer av att öva på att tänka, känna – och handla annorlunda än du gör idag. På ett sätt som föder självtillit och självrespekt. När du känner dessa två – kommer du också trivas mer i ditt eget sällskap, eftersom du kommer att känna mer kärlek och respekt för den du umgås med – dvs DIG själv! Och för att kunna göra en sån förändring – krävs aktivt arbete. I min bok Jag blir vad jag tänker – får du jobba med den frågan aktivt genom flera av de åtta kapitel som boken är byggd av. Jag kan också hjälpa dig med tankePT timmar via skype eller IRL.

Ang stressen att hitta en ny partner, stressar du bara på processen genom att försöka ”sakna” in rätt person i ditt liv… Om du letar ur ett bristperspektiv, kommer det mycket riktigt inte komma ngt annat än mer brist på det du egentligen vill ha till dig, men om du ändrar ditt tanke och känslofokus i frågan, kan du istället påbörja en aktiv positiv magnetprocess där du genom ditt fokus kommer börja dra till dig MER av det du vill ha – istället för som du själv konstaterar – ha ditt fokus på det du inte har!

SÅ, vad är viktigt och vad kan du göra för att hjälpa dig själv på traven?

Med risk för att låta partisk så vill jag faktiskt först och främst varmt rekommendera dig att köpa min bok. Jag skrev den för att hjälpa människor att skapa det de vill ha – istället för att bara ”hantera det som blivit” så den är skriven för att hjälpa folk som dig, med frågor som rör livet i stort som i smått.

Sedan skulle jag vilja ge dig rådet att börja med att ställa dig frågorna –

HUR kan jag bli tryggare i mig själv – och VAD tror jag skulle kunna vara ett första steg dit?

Vad är det som gör att jag inte är trygg med mig själv?

Vad är det som gör att jag inte trivs så bra i mitt eget sällskap? – VAD tror jag skulle kunna vara ett första steg i rätt riktning?

Varför tvivlar jag på min egen kapacitet? I vilka situationer tvivlar jag på den? Finns det några situationer där jag inte tvivlar? Hur kommer det sig att jag har tillit just där? Vad kan vara ett första steg till att tro mer på mig själv? Vad behöver jag göra för att skapa tillit?

Gällande den rätte –

Lista alla de egenskaper du vill att din ”den rätte” ska ha.

Skriv ned alla härliga saker som du vill ska följa med och skapas ur detta förhållande

Hur du vill att han/hon får dig att känna dig. Hur du vill få honom/henne att känna sig.

Hur ert förhållande ser ut, hur ni funkar tillsammans både praktiskt och känslomässigt.

Vad önskar du att ni kan ha för gemensamma intressen

hitta på så mycket saker som du bara kan i VAD DU VILL BJUDA IN I DITT LIV gällande denna biten. Inte en enda – detta vill jag INTE ha – bara vad du VILL ha!!!! Sedan när du skrivit ned alla dessa saker, spara det och läs det – gärna högt, minst 2 ggr varje dag, när du gör det, skapa så levande bilder av det du vill ha som du bara kan på din inre biograf. Använd din fantasi så mycket du kan. Dagdröm om allt underbart som är på väg till dig nu. För det ÄR på väg, så fort du riktar en sammanhängande fokuserad medveten stråle av innerlig inbjudan och 100% tilltro på ATT det kommer att komma till dig – just för att du lagt in en beställning på det… Det är på väg till dig – även om du inte ser det än. Tänk att du är på väg till en annan stad. Du befinner dig nu i Sthlm och tänker åka till Gbg. Inte sjuttor tvivlar du på att Göteborg finns bara för att du inte ser hela vägen dit från Stockholm… Nej, du börjar din resa dit i förvissningen om att du kommer att komma dit – eftersom du bestämt dig för att det är dit du ska!! Lika enkelt är detta – Det du bestämmer dig för – det kommer att komma till dig. Hur lång tid det kommer att ta, beror till största del på hur många käppar i hjulet du tänker skapa för dig själv och ditt mål…

Lycka till med att SKAPA det liv du vill leva!

With Love/Lili

Ps. Skicka gärna in DIN utmaning för mig att reflektera på! Kram

Tanke-PT, föreläsare, författare

Det är väldigt vanligt att man tränar fysiskt för att må bra och få en kropp som man trivs med och många anlitar även periodvis en PT för få ännu bättre träningsresultat som kan leda till den perfekta kroppen. För att få experttipsen som behövs för att kunna skapa de optimala resultaten och någon som utmanar en till att prestera utanför sin bekvämlighetszon.

Hur tränar du dina tankar? Och är du nöjd med de resultat dina tankar hittills skapat – alltså det liv du har … För att förändra de tankar som inte ger dig de resultat du vill ha, behöver du nya verktyg och nya övningar, precis som vid fysisk träning. Vill DU ha hjälp att skaffa magrutor på livet, anlita mig som din TANKE-PT, via fysiskt möte eller Skype. Den kan vara den bästa investering du någonsin gjort eller kommer att göra i dig själv! Maila för bokning/prisuppgift lili@liliost.se

 

 

Jag blir vad jag tänker
Jag blir vad jag tänker

2013´s bästa present! Till dig själv och till någon som du vill ge nyckeln till ett bättre liv.

JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, nås av en bredare och bredare publik och den har redan börjat göra avtryck! Boken som ger dig verktygen till att på riktigt kunna förändra det du vill förändra i ditt liv. Som ger dig kraften och inspirationen att bli en riktig framgångsletare! Och som framförallt får dig att upptäcka dina regerande tankemönster och förstå både varför det som fungerar och inte fungerar – gör det … Ovärderlig kunskap för att kunna ta kommando över sitt eget liv …

Beställ den genom förlaget, Adlibris eller Bokus. Eller köp den på Akademibokhandeln, Nk eller Bokia.

Kommentarer