Större och större och större…

Snart är det dags för årets Almedagsvecka. Aktiviteterna i Visby, i år 1-7 juli, blir bara fler och fler. Alla vill till Almedalen, denna mötesplats för ideer, debatter och frågeställningar. Arrangörerna uppskattar att Almedalsveckan kommer att öka med upp mot 15% jämfört med 2012. I år blir det runt 2 000 evenemang av 1 000 arrangörer. För fem år sedan uppskattade man att det kom 6 000 besökare till Almedalsveckan. Förra året var det 17 000 och över 700 journalister. Och i år blir det garanterat fler.

Vi i 1.6/2.6 är där för sjunde året.  Du kan läsa om allt vi gör på vår hemsida, klicka här. Bland annat arrangerar vi tre högaktuella seminarier.

Den 2 juli diskuterar vi tändernas betydelse för hälsan, osteoporos och informerar om vår livsstilskurs för nyanlända kvinnor.

5 juli handlar det om kvinnors underbehandling i vården samt om den ojämlika vården som faktiskt pågår mitt framför näsan på oss i dagens Sverige.

2 juli fokuserar vi på äldrevården och möjligheten att lagstifta för bättre könsfördelning i styrelser.

Utöver våra seminarier har vi massor av andra roliga och spännande aktiviteter. Vi spelar golf, går promenader, erbjuder rökavvänjningshjälp, gratis EKG-test av ditt hjärta och mycket mer.

I år är det 45 år sedan Olof Palme talade från ett lastbilsflak vid Kruttornet, Almedalen. De tidiga årens politiska tal har utvecklats till att bli Sveriges största politiska mötesplats som genom demokrati och öppenhet ger alla som vill debattera samhällsfrågor möjlighet att delta. Öppenheten och tillgängligheten är unik både för Sverige och övriga världen. Så varmt välkommen till Visby och Almedagsveckan!

 

Kommentarer