B.A.B.Y BOOT CAMP

Jenny Rosengren

Vilken ära och vad spännande att få vara en del av Stora Hälsodagen samt att få introducera B.A.B.Y BOOT CAMP för er. Jag vet att fenomenet BOOT CAMP kan låta skrämmande och ni tänker säkert ”att det där är ingenting för mig”, är inte det sån där militärisk träning?

För oss står BOOT CAMP för någonting helt annat, det står för rolig träningsinspiration med övningar anpassade efter olika förutsättningar med både enklare varianter och mer utmanande. De kommande två veckorna så lägger jag och Terese Alvén upp tre övningar två dagar i veckan (tisdagar och onsdagar) med bilder och förklaringar så att ni som vill kan smygträna innan vi kör B.A.B.Y BOOT CAMP live på Stora Hälsodagen den 15 september här i Stockholm där jag hoppas att vi ses.

Jag heter Jenny Rosengren och är 39 år, fyrabarnsmamma och bloggare som jobbar som avdelningsansvarig förskollärare/hälsoombud inom Värmdö Kommun. Jag är en av tolv stolta ambassadörer för The B.A.B.Y Network. Förutom mammarollen så ägnar jag en stor del av min tid till att vägleda andra i hur man hittar en bra balans i livspusslet/familjelivet där träningen kan bli en del av vardagen med små enkla medel. I dagarna startar jag min distansutbildning på kursen Hälsa och LivsstilLillsved.

Men nu kör vi, här kommer de första tre övningarna från B.A.B.Y BOOT CAMP!

Övning: *”Bejpees”

 * Bejpees är en förenklad variant av Burpees

 Gör så här: hoppa rakt upp och landa sedan så att du böjer benen och sätter i händerna i marken. Hoppa, eller gå, bak med benen så du hamnar i en hög planka. Gör en armhävning. Hoppa, eller gå, fram med fötterna igen och hoppa rakt upp för att upprepa övningen.

Du tränar: kondition och explosivitet samt styrka för främst ben, bröst, bålstabilitet.

bjp2

bjp3

bjp

Övning: Larven

Gör så här: böj dig framåt och promenera ut med händerna på marken och rumpan upp mot himlen tills du hamnar i en hög planka. Promenera sedan tillbaka med händerna, försök att hålla så raka ben som möjligt hela tiden. Spänn bålen hela tiden och jobba kontrollerat.

Du tränar: rörlighet, axlar och överkropp.

larv2

larv

larven4

Övning: Utfall åt tre håll

Gör så här: tänk dig att du står som på en räls med höftbrett mellan fötterna. Ta ett stort kliv fram med ena benet och böj benen tills det är cirka nittio grader i knälederna. Tryck dig tillbaka till utgångsläget utan att sätta i foten i marken, håll balansen på benet som står stilla. Med samma ben tar du nu ett kliv ut åt sidan och jobba dig tillbaka. Avslutningsvis tar du ett stort kliv bak och jobbar ner till nittio grader i knälederna. Byt ben och upprepa.

Du tränar: ben och rumpa samt balans och bålstabilitet

utfallall2

1_utfallall

utfallall3

Ut och öva! 😉

Kraaam
J

Kommentarer