B.A.B.Y BOOT CAMP del 2

terese_baby_widget

Igår presenterade Jenny sig, och idag är det min tur. Jag heter Terese Alvén, har jobbat med träning på olika sätt i över 15 år.

Idag driver jag en av Sveriges största träningsbloggar – Spark i baken, är författare till boken ”Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild” samt frilansar som skribent, träningsexpert och jobbar som instruktör i främst spinning och core. Jag är också en av 12 stolta ambassadörer för The B.A.B.Y Network.

Förutom att träna går mycket av min tid åt till mina två barn, Charles 3 år och Tilde 8 månader (som fortfarande låg i magen på bilden ovan). Jag älskar att få sprida träningsglädje och energi och ser fram emot att få dela med mig av kunskap och inspiration under Stora hälsodagen.

För att alla ska känna sig trygga med vad vi kommer träna under hälsodagen kommer här övningarna 4-6 som vi kommer köra på B.A.B.Y Boot Camp:

Övning: Draken

Gör så här: stå på ett ben och spänn bålen. Fäll överkroppen framåt och sträck ut det andra benet rakt bak, sikta på att hamna vågrätt med kroppen. Jobba dig upp till startpositionen igen, böj på benet som är i luften och res dig upp på tå. Upprepa 10 gånger per ben och byt sedan.

Du tränar: balans och bålstabilitet, baksida lår och rumpa.

drak

drak2

drak3

Övning: Spindelmamman

Gör så här: sätt händerna i golvet och håll kroppen rak och stark Gör så här: sätt händerna i golvet och håll kroppen rak och stark, spänn bålen. Försök hålla kroppen rätt stilla och ta fram ena foten och sätt den i marken utanför händerna, jobba sedan tillbaka benet och jobba vartannat ben. En tuffare variant är att dra fram vartannat knä till armbågen och klämma ihop midjan.

Du tränar: bålstabilitet, axlar – och kondition om du jobbar snabbt och får upp flåset.

spindelmannen
spindelmannen2
spindelmannen3

Övning: Hög planka

Gör så här: sätt i händerna i marken och stå antingen på knä eller på tå. Sug in naveln och spänn bålen. Håll stilla. För att göra det tuffare flyttar du ut och in ett ben i taget. Håll kroppen stilla trots förflyttningarna med benen.

Du tränar: bålstabilitet.

hoi--gplanka

Kommentarer