Världsaidsdagen

Förra året var det jag som prisades på World Aids Day-galan, så i år blev det, traditionsenligt, min tur att dela ut priset till årets vinnare – prinsessan Christina fru Magnusson, som har ett långt engagemang i hiv och aidsfrågor.

Stiftelsen World Aids Day Galan femårsjubilerade i år, på internationella världsaidsdagen,  med festligheter på anrika Hamburger Börs i Stockholm. Det blev en fantastisk kväll, lokalen var fullsatt och många artister uppträdde, bland annat Richard Wolff, Anne-Lie Rydé och Pernilla Wahlgren med ensamblen från musicalen Pricilla.

Årets tema med ungdomar och säkrare sex genomsyrade hela kvällen. Årets överskott från galan kommer även att gå till olika projekt och information rörande ungdomar och säkrare sex under 2014.

Själv har jag engagerat mig i hiv och aids sedan 1987. Vi är många som har nära och kära som vi tvingats ta farväl av under åren som gått. Det kändes därför fint att årets World Aids Day-gala invigdes redan under lördagen med ett ballongsläpp på Hötorget i centrala Stockholm. Då släpptes 1000 hjärtformade ballonger upp mot skyn för att hedra släktingar och vänner som ryckts bort.

Alexandra

prinsessan
Årets pristagare prinsessan Christina fru Magnusson, Thaliadesignern Göran Alfredsson och jag på galan
bild2
Stiftelsens grundare tillika galans producent, Peter Englund på Diamond Dogs Productions var även kvällens konfrencier.

priset

 

Kommentarer