Luciapositionen

Bergposition eller Luciaposition?!
Bergposition eller Luciaposition?!

Glad Lucia!

Idag är det ljusets dag och vi firar Lucia. Hoppas att ni alla har haft en vacker morgon och att ljuva sångstämmor har fått er i stämning med en och annan liten känslotår.  Alla tårar är inte av ondo! Glädjetårar, sorgetårar och känslotårar. Bra att rensa kanalerna ibland 😉

Jag reflekterar ofta över mina favoritposition i yoga, bergposition/tadasana och likheten med Luciapositionen. Lucia står sig stark och stilla i mörkret med händerna framför bröstet. Precis som yogans bergposition.

När jag undervisar i yoga för barn blir det helt naturligt för dom att säga Luciaposition, istället för bergposition. Och rätt så ofta börjar dom att sjunga i stället för att stå stilla och bara andas 😉 Yoga handlar om frihet och barnen är bra på att balansera just detta i sin yoga. Det blir precis så som det ska bli, utan krav och prestation.

Ljusmeditation
Ljusmeditation

Idag, på ljusets dag, vill jag rekommendera dig att prova en liten ljusmeditation. Tänd ett ljus. Sätt dig bekvämt tillrätta framför ljuset, gärna på golvet i en enkel skräddarposition. Fokusera blicken på en punkt i golvet, framför ljuset så att du förnimmer dess sken men inte tittar rakt in i lågan.

  1. Fokusera på din andning.
  2. Affirmera att din kropp är och blir varm från topp till tå (som att du befann dig på den varmaste sandstrand, under en stark sol)
  3. Visualisera harmoni, balans och energi.
  4. Mantra: Jag är i harmoni och balans och får nu den kraft och energi som jag behöver. Upprepa.

Livet är en berg- och dalbana på många sätt och vi är oftast i ständig rörelse med kropp, tanke och själ. Ibland är det viktigt att stanna upp och bara vila i nuet. Även om det bara blir ett par minuter. En minut kan kännas som en evighet om du upplever den fullt ut! Inta Luciapositionen idag och unna dig en liten stund av stillhet och frihet, så länge som du känner att du behöver. I min inre värld skulle världen se ut just så. Tänk dig en plattform i tunnelbanan och att alla stod i Luciaposition och fokuserade på sitt välmående i väntan på nästa tåg.. Mmmm, det vore bra!

Här får du mig egen version på text till sången “Låt mig få tända ett ljus”. Det är bara att börja sjunga!

Låt mig få tända ett ljus. Tända det bara för mig. Vila i tanken och le. Njuta av stillhet och ro. Snart är det jul i vårt hus. Då ska jag tända fler ljus. För allas kärlek och ro. Hälsa till oss i vårt bo.

Missa inte 1,6 & 2,6 julfesten på måndag! Då blir det mycket sång och dans!

 

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.