Safari i Zululand

Klockan sex i morse bar det iväg till Hluewewe där gänget som deltar i årets klubbresa till Sydafrika skulle på morgonsafari i Hluhluwe Nationalpark.Parken är känd för att ha ”The Big 5”, det vill säga noshörning, lejon, elefant, leopard och buffel, och vi hoppades naturligtvis på att få se alla från våra öppna jeepar.
Eftermiddagen kommer att ägnas åt ett dopp i poolen och lite vila innan det är dags för eftermiddagssafarin. Då kommer vi att besöka Ubizanes eget reservat där bland annat giraffer, vårtsvin och noshörningar finns att skåda.

På kvällen blir det middag i bushen.

Så kan en dag se ut när vi reser till Sydafrika. Årets resa som pågår mellan 9-20 mar har redan tagit oss till den pittoreska kuststaden St. Lucia, Cape Vidals orörda, enorma sandstränderna som är milslånga och inbjuder till bad och snorkling. Ekosystemet här är mycket känsligt och unikt och et besök på Stars for Life skola i en liten by vid nationalparken Hluhluwes gräns.

Imorgon flyger vi till Kapstaden för mer fantastiska upplevelser.

Alexandra

safari

1.6 gänget påväg till safari

Kommentarer