We don´t backpack – bara ibland

Vi är två vänner mitt i livet med en massa barn, stora som små, och vi älskar att resa. Vi 9 reser till när och fjärran och som så många andra älskar vi kultur i alla former, mat, konst, färg, form, historia, musik, allt vill vi ta del av.

Men det där kan lätt bli något helt annat än semester. Helt slut kommer man hem från den där veckan man har planerat i månader efter att har härjat runt som en galning på semestermålet. Man vill ju inte missa nåt! Man vill inte komma hem och få frågan: Ni besökte väl den-där-utställningen- som-är-så bra och som bara sattes upp exakt i den stad ni var i under exakt de dagar ni var där? Och så är det just den grejen man inte hann med. Allt stress strider mot hela idén med semester, men man kan ju liksom inte låta bli. De där veckorna man planerat noga blir så laddade. Alldeles för mycket står på spel. Allt, absolut allt, måste bli perfekt!

Men man behöver ju semester, ledighet, få intryck och upplevelser att minnas. Så kom vi på en metod som har visat sig väldigt effektiv.

Vi reser bara bort över helger och vi reser inom vårt vackra, avlånga land. Det blir inte lika laddat, inga semesterdagar ryker och är boendet inte perfekt så behöver man bara stå ut i två nätter.

Dessutom insåg vi att här fanns nåt att lära, man kanske inte har så jättebra koll på sitt eget land. Förutom där man bott eller nu bor, eller möjligtvis ens kärestas (om man har nån) födelsestad. Reser man mycket i jobbet så kanske man har lite småkoll på stadshotell lite här och där, men resten då? Under en jobbresa bilade vi runt lite i södra Sverige och upptäckte en massa vackra slott och herrgårdar. Vi skrev upp namnen och googlade vart och ett av dem, och det visade sig att nästan alla bedrev hotellverksamhet av olika slag.

Så numera har vi en blogg som heter ” We don´t backpack-bara ibland”. Visst älskar vi att backpacka, men främst vill vi skriva om resor som leder till vila och avslappning. Vi tipsar om vacker arkitektur med intressanta historier, om underbar mat och dryck och fantastiska landskap så långt ögat når. Inga utställningar eller konserter som man kan missa, bara god mat och lugn och ro. Många av dessa vackra byggnaders överlevnad beror just på deras hotellverksamhet, samtidigt som man bor som en kung över en helg så bidrar man till att behålla landets kulturarv intakt. Inte illa!

3624

Kommentarer