När saker inte blir som vi vill…

Ibland är det svårt att hantera frustreringen som blir, när saker inte blir som man vill.  Vi VET så väl vad det är vi inte vill ha, och även om vi jobbar stenhårt på att förändra det som suger – så tycks det ibland vara fastlimmat på oss eller i vårt liv…Känner du igen det? Man kan ju verkligen bli galen! Det är extremt lätt att man går omkring med en ständigt pyrande irritation över läget, en ständig frustration över läget och kanske även en viss panik om det som suger är av avgörande art att det löser sig SNABBT, – t ex

att få jobb om man är arbetslös,

att få in pengar snabbt när plånboken är tom och man har räkningar att betala och så man klarar sig till nästa lön eller nästa jobbtillfälle om man inte tjänar så bra så att pengar inte är ett problem,

att hitta en partner, helst RÄTT partner,  om man är ofrivilligt singel,

att bli gravid om man är ofriviligt barnlös, fast alla prover visar på  att det inte borde vara några problem…

och mycket mycket mer… Känner DU igen dig i någon av utmaningarna?

Sedan jag bad om era utmaningar, har några skrivit till mig om sina utmaningar gällande att inte hitta rätt jobb. Ngn annan som kämpar med att hitta Ett jobb, som t o m slutat tänka på att det bör vara RÄTT jobb. Bara det är ett jobb.

Andra skriver till mig och har funderingar om att inte kunna bemästra sina negativa känslor eller tankegångar. En del har utmaningar med att få livet att fungera – punkt! Det som är den gemensamma nämnaren med alla era utmaningar är, – att alla hör ihop med HUR ni fokuserar tanke- och känslomässigt den största delen av tiden.

Vi har – de flesta av oss, en utmaning med att se att detta – PÅ RIKTIGT hänger ihop. Att vårat tanke- och känslofokus faktiskt styr universum och vad vi drar till oss mer av, och även de flesta som SÄGER att de tror på attraktionslagen, och gör sitt bästa att leva efter den – eller i samklang med den, har ÄNDÅ samma utmaningar som de jag just rabblat upp. Varför, – jo för att vi är så hårt präglade av våra mönster – att vi inte ens märker när vi fokuserar (ursäkta franskan) ÅT HEL….E!! Vi tror oftast att det räcker med att meditera, affirmera det vi vill ha, tänka positivt (när vi kommer ihåg det) för att bli positiva magneter, men det de flesta glömmer att räkna in, är alla känslor av frustration, känslor av brist, känslor av otillräcklighet, känslor av irritation, av panik, vanmakt, litenhet, osäkerhet, avundsjuka, för att inte tala om allt fokus vi lägger på DET SOM VI INTE HAR!!! Om man är fast i ett skitläge – då har man garanterat en massa av dessa känslor att brottas med dagligen – och så är vi frustrerade över att vi inte drar ngt annat till oss. KAN vi dra ngt annat till oss är det vi lägger vårt största tanke- och känslofokus på. Nej! Om vi vill ha ngt – men har fokus på BRISTEN AV DET – är det MER BRIST vi drar till oss – ofelbart!

Det kan kännas oerhört orättvist att vissa har det såååå enkelt och toppen, medan andra har det urtufft och knappt tar sig fram. Och ja, det kan kännas svårt att hantera när någon som är en skitstövel tycks vara en framgångsmagnet – och den finaste människan på jorden som bryr sig om allt och alla, alltid ställer upp och är extremt empatisk, har det omänskligt tufft i livet. I våra ögon – ja! Ur ett enegiperspektiv – HELT OVESÄNTLIGT! Energier är INTE värderande. Energi svarar på energi. Lika attraherar lika. SÅ, om du nu får resultat i ditt liv hela tiden som du INTE vill ha, behöver du förändra det som jobbar på insidan, för att KUNNA få ngt annat på utsidan! Ja men, kanske du tänker nu, det är inte mitt fel att  XX….. (vad det nu kan vara som händer utanför din möjlighet att påverka) Nej, visst händer det hela tiden saker i andras liv som påverkar oss, fast det inte är vi som skapat skiten. MEN, ngt i VÅRT fokus är ändå av fel sort – eftersom vi DRAR TILL OSS MÄNNISKORNA som kommer med det!

Idag drog jag en rätt generell inspirationslov som gällder ALLA olika avdelningarna i livet, eftersom det ALLTID handlar om fokus, – oavsett vad det gäller, men specifikt vill jag avsluta med de frågor som ni ställde som gällde jobb.

Hur drar jag till mig rätt jobb då . Ja, min fråga till dig som jag vill att du börjar fundera över  är – HUR har du hittills fokuserat? Börja att titta där. Vilken typ av jobb är det du vill ha, vet du det – och hur KÄNNER du inför det? Har du full koll på vad du vill jobba med? Om ja, hur har du förberett dig för att vara attraktiv spelare just inom detta gebitet? Om nej, hur vaga är dina önskningar? Tänk dig dina önskningar som en pil som du kastar mot en darttavla. Om du inte vet vart mitten är, – är det inte så lätt att kasta pilen så att den hamnar i ”bulls eye” som det kallas… Om du inte vet VAD du vill jobba med – då behöver du fokusera generellt! Istället då för att önska dig en speciel titel – som du inte vet vilken den skulle vara, så fokusera på hur du vill KÄNNA DIG!

Så,  Hur tänker du mest gällande att hitta ett/rätt jobb generellt, vad känner du mest.

Vad vill du ha för typ av jobb. stillasittande. Kringresande? Dag- eller kvällsjobb.

På kontor.

Absolut ingen kundkontakt, eller gärna kundkontakt. Vilket känns då bäst – per telefon, mail eller IRL?

Hur vill du känna dig på jobbet. Hur/var ska ditt jobb ligga? vad är det för typ av människor där? Börjar du tidigt och går hem tidigt eller gillar du sova på morgonen och hellre jobbar sent? Många såna frågor bör du ställa dig för att få reda på hur du vill KÄNNA dig på jobbet. Vad är viktigt för dig? Vad gör dig glad? Vilken typ av människor vill du hänga med? När du gjort en fullständig scanning av hur du vill att livet runt ditt drömjobb ska fungera – då börjar du fokusera på att dra till dig just detta. Affirmera som om det redan hänt. Lek med tanken hur du tar dig dit, hur det känns när du vaknar, när du åker he. Lek med tanken allt du kan unna dig när du tjänar alla de pengar du kommer få. HUr bra du trivs. Se dig själv skratta med dina härliga arbetskamrater. Skapa dig en drömvärld RUNT ditt job, som du kan använda dig av för att närma dig VAD det är du vill ha. Ställ dig dagligen frågorna – Vad mer är möjligt? Hur blir det bättre än så här?

Detta är ett nytt sätt för många att både tänka och förhålla sig till livet. Men so what?! Är du inte där du vill vara – så har du uppenbarligen inte hittat ditt vinnande koncept än!! Så våga prova ett nytt sätt som KAN ge dig de önskade resultat du vill ha! men GÖR DET!! Prata inte bara om det, eller ännu värre, nöj dig inte med att bara läsa om det! De flesta vill dessvärre HA en förändring, men vill inte göra något annat än de hittills gjort för att få den!!

What about you??

With Love/Lili

Kommentarer