En sista titt in i min hjärna innan val! Av kista!

Vad kan man hitta i en kreativ hjärna? Massor eller kanske ingenting. Mina funderingar på hur kroppen och hjärnan fungerar på mig har den senaste tiden skenat iväg. Det kanske inte är så konstigt. Drömmarna ger mig svar på mina farhågor.

I min hjärna syns tydligt och klart att mina arbetare är upprörda och trötta på att aldrig få semester. De strejkar. Några har till och med hängt sig och några är förlorade i en förvirrad blodåder. Där flyter mikrofoner och trasiga klaffar till saxofoner. En högtalare med falsksång ljuder ut över hängiga tarmar och en färdig dirigent har gett upp hoppet om en samstämmig orkester. I EU valet har man bestämt att alla blåsinstrument ska vara ekologiska. Fagotter, Oboer, saxofoner och trumpeter måste vara virkade i ullgarn. Cymbaler och trummor får inte slås ihop jämna veckor och fiolerna ska ha stråkar gjorda av återanvänd pasta. Zlatan ska bli president med tanke på förmågan att ha många bollar luften. Barbapappa blir EU:s kassör eftersom han är så formbar.

Tomtefar och julgranen!
Tomtefar och julgranen!
Färglada toner OCH kläder! Sprider glädje:)
Färglada toner OCH kläder! Sprider glädje 🙂
Hela den fantasifulla ensemblen på Ekbacken i Åkersberga!
Hela den fantasifulla ensemblen på Ekbacken i Åkersberga!

Mitt i detta kommer kallduschen. Har du inte valt kista är det risk att du blir utesluten. Jösses!

Kista, jag måste välja kista! Tänk om jag går och dör och ingen vet vilken färg jag ska ha på kistan. Katastrof! Kanske skulle jag få ligga länge på bårhuset och frysa innan de anhöriga skulle komma överrens? Och tänk om de valde fel färg? Fel färg kan enligt den nya EU:lagen betyda fel grop. Att jag hamnar på fel linje, som i tunnelbanesystemet. Jag vill ju ha en rosa. En riktigt rosa kista så jag kan bli lite glad när jag ligger där och tänker på att församlingen (som är i en tunnelbanestation) i alla fall få se något färgglatt i allt elände.

Drömmar kan verkligen vara helknasiga. Eller…

Artistjobbet påverkar kaoset i min hjärna och de gränslösa drömmarna! Det kanske inte är så konstigt. Här ser du lite bilder på mina kostymer. Självklart påverkar jag hur det ser ut i min hjärna. (eller som min son frågade: ”mamma, har alla hjärna?”)  på den frågan törs jag inte längre svara. Vem vet. Ibland kan man ju undra. Jag som du, kan påverka hur tanken ska bli, hur dagen ska bli och hur jag ska må. Det bästa är ju om glädjen och fantasin får vara gränslös. Inget är omöjligt! I sommar har vi en fantastik familjeföreställning i Åkersberga. Den är just gränslös. Suzannes servering med stamgäster som Hönan Agda, Greta gris och Zecke-Varg. Rock ´n roll och dansband!

Hjärtligt välkomna till ”Hör du inte att bullarna jäser!” Det kanske inte är så konstigt att en titt in i knoppen blir en aning häpnadsväckande. Men inte har jag tråkigt!

Nästa vecka ska du få höra om det som kommer att bi mitt stora genombrott! Jag har fått en STOR huvudroll.

Toodeloo/Linda.

Kommentarer