Nu är vi igång!

Så många minnesvärda ord från dagens konferens. EAT Stockholm Food Forum är en unik ny konferens där ledare från hela världen inom vetenskap, politik och business samlats och delar erfarenheter samt diskuterar utmaningar och möjligheter som sammanlänkar mat, hälsa och hållbarhet. Den äger rum i Stockholm idag måndag 26 man samt imorgon tisdag 27 maj.

Konferensen invigdes av de båda kronprinsessorna Victoria och Mette-Marit med deltagare från över 30 länder på plats. De är båda mycket engagerade i hållbarhetsfrågor. Dagens lantbruk och matproduktion står för stora koldioxidutsläpp, nu måste vi göra något. Det är detta konferensen tar upp, likaså hur folksjukdomar håller på att bli ett större problem än svält i världen!

Det är den unga norska läkaren Gunhild Stordalen, som tagit initiativet och nu är vi igång! Gunhild är sedan 2010 gift med den norske hotellmagnaten och miljardären Petter Stordalen. Båda är djupt engagerade i miljövård och filantropisk verksamhet. De har grundat stiftelsen The Stordalen Foundation som främst fokuserar på frågor rörande klimatförändringar.

Tanken är att denna konferens ska återkomma årligen. Under de två dagarna här i Stockholm framträder 27 talare från 14 länder, bland annat förre presidenten i USA Bill Clinton och Englands prins Charles. I morgon kommer bland många professor Hans Rosling.

Så spännande daga, lärorika anföranden och minnesvärda ord som; All belong together. Cooperation not competition is the only way to move ahead. Det finns många partners i denna första konferens. Nu är vi igång!

Alexandra

bill

Kommentarer