SMART recovery

Jag träffade härom dagen en man som kämpat med ett tungt blandmissbruk. Han hade kämpat i den snåriga vården i Sverige men inte hittat något passande alternativ för honom. Han ville ha vetenskapligt baserat stöd, ville lära sig om de kemiska processer vid en avtändning och vad olika droger kan ha gjort med hans kropp. Han ville ha stöd de tider på dygnet som var svårast för honom och en öppenvårdsmottagning med öppet tider 08.00-17.00 och telefontid på tisdagar mellan 10.00-11.00 blev för fyrkantigt för honom. Hans panikångest hindrade honom från att komma ut och social fobi var ett hinder när det gällde AA grupper på stan. När han berättade denna historia var han helt ren sedan en tid och berättade att han hade mycket att tacka den amerikanska organisationen SMART Recovery.

Det är ett forum fyllt med fakta, bloggar och chattar och även tidsbestämda ”online” möten för den som vill vara med. För att följa nya vetenskapliga rön finns podcasts med föreläsningar av framstående forskare i världen. Idén låter i mina öron smart!

Jag har själv ingen erfarenhet av denna organisation, men då jag träffat ett bevis för att det hjälpt en individ på så positivt vis blir jag nyfiken. Detta skall jag utforksa vidare och spontant tycker jag att det låter ypperligt med stöd när på dygnet man vill, även i de svåraste tillstånd då man inte kan förmå sig kliva utanför dörren! Hjälpen behöver nå individer där de är!

/Gabriella

 

Kommentarer