Medvetna val

Det här med medvetna val är långt viktigare än de flesta tror. Upprepade medvetna val. Inte bara medvetna val om vart jag är på väg i livet i stort, utan de dagliga-, tim-, minut och sekundvalen vi gör dagarna i ända. De är DE som ligger till grund för de resultat vi får. Eller rättare sagt, – skapar.

Självklart är det inte alltid vårt handlande som ger resultaten vi behöver hantera, men HUR vi väljer att hantera det, det är alltid helt upp till oss! Det där med att se glaset som halvfullt, – eller halvtomt, kan tyckas vara en klyscha, men det är ett av alla de sätt vi kan göra oss medvetna hur vi fokuserar. Halvtomt=negativt fokus, bristfokus (nästan tomt). Halvfullt=positivt fokus, möjlighetsfokus. (nästan fullt!)

Bara den lilla förändringen i attityd, tanke och känsla, – kan skapa en enorm förändring i resultaten vi får.

Igår som alla andra dagar gjorde jag en rad medvetna val redan från det jag vaknade. Här är ett par exempel:

Blev inspirerad av Annika Dopping som var moderator i lördags när jag medverkade i en inspirationspanel för Posten fritid gällande hälsa i tiden, tillsammans med wellness profilen Anette Lefterow, Ayurveda experten och kemi ingenjören Lars Ohlson och Annika Rosén, grundare av Egoqueen. Ta del av det som sades i panelen här

Annika berättade att hon sedan länge drack kokt, avsvalnat vatten eftersom det balanserar upp hela matsmältningsapparaten och främjar den totala hälsan. Jag började redan på lördagskvällen att testa, så innan frukost på söndagen gjorde jag ett medvetet val att börja dagen med att dricka kokt, avsvalnat vatten, – som ett steg att må ännu bättre än jag gör nu.

Blev sedan lite i tidsnöd mellan det jag föresatt mig att hinna på fm och kalaset vi skulle på på em. Hade tänkt ta en powerwalk men insåg att min vanliga runda skulle ta för lång tid, så då tog jag en löprunda istället. Varför valde jag inte bort träningen när det faktiskt var lite kort om tid och kanske varit lugnare rent tidsmässigt att låta bli? Jo, jag gjorde ett AKTIVT MEDVETET val att springa, eftersom jag vill bibehålla vikten jag kommit ned till. Jag gjorde ett val som gagnar mig på lång sikt och det är de,- ofta dagliga valen som är lättast att tappa bort om man inte är helt klar över varför man gör dem.

Jag har mitt varför mycket klart för mig gällande vikten och eftersom det gärna är lite fest hos oss på helgerna med god mat och gott vin, behöver jag göra dessa handlingar för att bibehålla min vikt. Varför? För att jag vet vad jag VILL ha för resultat!

Det var också detta varför som gjorde att jag smakade på den dignande kak, godis- och tårtbuffén som bjöds – men inte glufsade i mig. Visst tog jag några bitar, men små och lätt räknade, av samma anledning som ovan!

Visst gör jag val som inte gagnar mig också, jag är inte mer än människa jag heller, men genom att vara medveten, kan jag balansera upp dessa med val som gagnar mig. Lättare och fortare. Och då blir effekten av de val som inte gagnar mig mindre kännbara.

Hur medveten är DU om dina dagliga val du gör gällande:

Din vikt

Din hälsa

Trivseln med/på ditt jobb

I dina förhållanden: partner, syskon, föräldrar, vänner, kollegor 

Du har ALLT ATT VINNA på att göra dig medveten om hur du fokuserar och hur ofta du gör MEDVETNA val. Inte bara gör saker av slentrian, prägling och per automatik. Ta den här veckan på dig och gör dig själv medveten. Det är ett AKTIVT steg åt att skapa ett ännu mer kvalitativt liv! Jag tänker, – att det är du värd! Det är vi alla värda. Nöj dig inte med mindre – av ren lättja eller av okunskap om ditt eget fokuserande!

Att vara medveten, – är att ha makten att SKAPA! Don´t waist it!

With love/Lili

 

JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, boken som kan förändra, förbättra och förädla ditt liv. Beställ den på Soderpalm publishing

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrev. Anmäl dig här

 

AKTUELLT:  

Är du sugen på att se/köpa min konst, så hänger en utställning till i slutet av september på Polishuset i Flemmingsberg. Vill du ha några smakprov gå in på min hemsida www.liliost.se

Den 10/9

Kan du rädda fem barn från barnslaveri! Missa inte den chansen!                       Detta datum medverkar jag på ett frukost seminarium på Essinge konferenscenter tillsammans med Per Holknekt, Odd Molly och Christina Wenngren, grundare av projekt Nima där du får ta del av en stark livshistoria, nycklar till hur du kan öka din egen medvetenhet och vad du kan göra för att hjälpa projekt Nima att befria barnslavar i Ghana. Läs mer/boka HÄR.

Den 22/9

Stora Tänkardagen på Hilton Slussen- en dag som kan förändra ditt liv Tillsammans med ett pärlband av intressanta föreläsare som t ex Micke Darmell, författare till bl a boken Uppkopplad eller avkopplad. Nisse Simonsson, kirurg med passion för hjärnan, författare till bl a boken Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra. Världsmästaren i minne – Jonas von Essen m fl, föreläser jag och tillsammans förändrar vi folk både känslomässigt och kognitivt! Läs mer/boka biljetter HÄR

Jag som skriver den här bloggen heter Lili Öst – jobbar som inspirationsföreläsare, inspirationskonsult och som MENTAL – PT. Jag inspirerar till självmedvetenhet, insikt och förändring ur ett – för många nytt perspektiv. Hjälper företag och privatpersoner att förstå – ur detta nya perspektiv, varför vissa saker fungerar med lätthet och andra ofta, eller till och med alltid krånglar. Gör folk medvetna om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll, bli medvetna om vad de mest fokuserar på och förstå vikten av att välja den energi man sänder ut. Ger parallellt med coachning enligt de mer vanliga beteendevetenskapliga diciplinerna som KBT och NLP, den viktiga och avgörande kunskapen om attraktionslagen. Denna unika kombination ger mina klienter avgörande insikter om hur de hittills antingen jobbat spontant rätt med denna universella naturlag, eller på grund av okunnigheten om den, – mot den, (och då också mot sig själv) genom att titta på resultaten de hittills fått. Får du/ni inte önskade resultat inom ett eller flera områden, – Läs mer på www.liliost.se Där kan du också komma i kontakt med mig om du vill boka mig för uppdrag.

 

 

Kommentarer