Därför missade Fi riksdagsplats

fiI söndags hade Sverige chansen att skriva världshistoria genom att vara det första landet någonsin som röstade in ett feministiskt parti i ett nationellt parlament.

Förutom att det hade varit en sådan där slå sig för bröstet-grej, hade det också sänt ut en viktig signal till våra vänner i världen att Sverige lägger in en högre växel i sitt jämställdhetsarbete – kanske till och med tar tillbaka förstaplatsen som världens mest jämställda land från Island.

Men som vi alla vet, blev det inte så.

Jag tror mycket beror på att Fi, som så många andra glömmer bort kvinnor över 40 år. Det är roligare/lättare att rikta sig mot unga personer.
Dessutom är det synd att vi kvinnor inte håller ihop utan att valrörelsen handlade om att man antingen får välja socialistisk feminism eller liberal feminism. F
eministiska framsteg de senaste 150 åren har ju gjorts av såväl röda som blåa. Fokus behöver således inte ligga på vad som skiljer olika feminister åt, utan vad som förenar. Som kvotering, jämställd föräldraförsäkring och samtyckesreglering till exempel.

Här utvecklar jag dom tankarna: Läs mer här

Kommentarer