Vad vill du – och vad gör du för att komma dit?

Insikt och förändring genom attraktionslagens kraftfulla verktyg:

Ännu en vacker, höstdag i värmens tecken. Njut av det så mycket du kan. Sitter du inomhus, – njut av tanken! Vi använder på tok för sällan de saker som vi faktiskt har gratis omkring oss, att boosta och highlighta, för att få ut ännu mer positiv effekt av dem. Att njuta av vädret är en av de små saker vi kan göra för att skapa god energi och en härlig känsla i magen.

Men nu, till dagens tankeinspiration!

Många använder affirmationer och visionboards för att komma dit de vill och skapa det de vill ha. Desvärre är det också många som tror att det räcker med att tänka på vad det vill – och tro att det kommer att komma till oss bara för det. Ja, det är förvisso nära sanningen, men det fattas några oerhört viktiga för att inte säga avgörande faktorer för att det ska kunna skapa slående resultat. Vad fattas kanske du tänker?! Jo, – det allra viktigaste. Själva görandet och känslan i varandet.

Säg att du befinner dig vid A. Du gillar inte att vara där, utan du vill befinna dig vid B. 

Du visualiserar att du är vid B. (Skapar mentala inre bilder att du är där) 

Du affirmerar att du är vid B. (Du upprepar att du redan kommit dit i dina tankar, sätter ord på allt härligt som kommer till dig i ditt önskade läge, använder din fantasi hur det känns att vara vid ditt önskade läge) 

Ja så här har de flesta lärt sig att bryta sitt oönskade läge och skapa något nytt i sitt liv. Och ja, det är definitivt rätt väg, men det saknar de avgörande ingredienserna!

Jag älskar metaforer, för det är så kraftfullt att hålla sig i när man vill komma till insikt och vill förändra starka präglingar. Så, se ditt liv som en kaka. Tänk att du har fått det mest fantastiska recept som finns på denna kaka, som det annars finns miljarder recept på innan. Som gör en GOD kaka. Men tänk att med detta recept kommer du kunna baka en FANTASTISK kaka. Ett riktigt vinnar recept! Men för att få detta toppresultat, måste du följa receptet till punkt och pricka. Det är här det spricker för de flesta! De tittar på receptet och börjar ändra i det. Sätta sin egen prägel. Eller anpassar det efter vad de har hemma… eller anpassar det efter hur mycket de ids eller, – enligt sig själva, hinner anstränga sig för att få ett bra resultat. Hur gör du? Hur har du gjort hittills? Kan du känna igen dig lite, mycket – eller kanske inte alls i nedan stående text?

– Vaddå måste lägga i ingredienserna i rätt ordning. Det spelar väl ingen roll om mjölet eller mjölken kommer ned i bunken först! Aha, ska det vara socker och vaniljstång i. Jag har bara vaniljsocker hemma, men det går säkert lika bra! Det är ju i princip samma sak! Ok, det måste vara prick 225 grader i exakt 25 minuter i ugn. Ja, det här är NOG exakt 225 grader. Det är ju omöjligt att ställa ett ugnsvred helt exakt! (Ja, om man inte har en termometer i ugnen förståss, men så jäkla petnoga kan det ju inte vara…dessutom har jag ingen sån, så jag chansar på att det är exakt) Ställer klockan på 25 minuter, klockan ringer medan du är i ett samtal, så det blir 25,5 minuter. En halv minut mer eller mindre tänker du…. Knappast något som gör någon avgörande skillnad! Den ser ju jättefin ut!

Du tar ut din kaka som kanske, eller mycket sannorlikt ÄR god. Så god att du tycker att den duger. Kanske den godaste kakan DU har bakat. Det kan mycket väl räcka för många. Men om man är inställd på att baka den mest fantastiska kakan av denna sort som någonsin bakats. En kaka som ÄR exeptionell. Som är värd att nämnas i stora baksammanhang, i professionella bakkretsar, –  så räcker inte – duger! Och då räcker inte heller – nästan samma sak principen!

Vart vill jag med min kak – metafor kanske du undrar nu?!

Jo, om du vill ha ett annat resultat, kan du inte bara visualisera och affirmera att du redan är där. Du behöver också känna på ett sättsom om du var i det önskade resultatet. Fokusera som om du redan var i det önskade resultatet. Bete dig som om du redan var i det önskade resultatet. Handla och agera som om du redan var i det önskade resultatet. Ha dina förväntningar ställda som om du redan var i det önskade resultatet. Kommunicera som om du redan var i det önskade resultatet. Klä dig som om du redan var i det önskade resultatet. Utgå ifrån samma omvärldsreferens som om du var i det önskade resultatet.  LEVA som om du redan var i det önskade resultatet. Detta sammantaget, – är det kakrecept som kommer att skapa en FANTASTISK kaka. Inte en som duger. Inte en som är god nog, – utan den FANTASTISKT enastående kaka som receptet gällde!

De flesta tror att (eller i alla fall agerar som om) förändringen först händer på utsidan – och sen ska de förändras på insidan och i sitt handlande för att passa in i förändringen/axla den. Jag säger som allas vår käre Brasse, – FEL FEL FEL!

Du måste VARA förändringen och LEVA förändringen, innan du kan SE den! Du behöver göra alla de olika saker som krävs. Du behöver göra och vara dem i rätt mängd och i rätt ordning. Och för att komma till insikt om är som ÄR rätt mängd och rätt ordning, behöver du först titta på allt det du hittills upprepat gjort, tänkt och känt – som INTE tagit dig till de önskade resultaten! Där får du en KRAFTIG indikation på vad du INTE ska fortsätta göra, – eller hur?! Och så sätter du dig ned och försöker tänka ut en handlingsplan.

Vad är mitt oönskade läge

Vad är mitt önskade läge

Vad kan vara ETT första steg i rätt riktning?

och sen – GÖR och VAR!

Du har säkert sett den på facebook?! ” Be the change you want to see!” Det handlar inte bara om att vi själva behöver bidra till en bätre värld, vilket vi naturligtvis behöver. Men i första skedet behöver vi börja med oss själva! För hur ska vi kunna skapa en stor förändring i världen – om vi inte ens kan skapa den i oss själva?!

Jag säger som alltid, – GO 4 it!

With love/Lili

 

JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, boken som kan förändra, förbättra och förädla ditt liv. Beställ den på Soderpalm publishing

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrevAnmäl dig här

Jag som skriver den här bloggen heter Lili Öst – jobbar som inspirationsföreläsare, inspirationskonsult och som MENTAL – PT. Jag inspirerar till självmedvetenhet, insikt och förändring ur ett – för många nytt perspektiv. Hjälper företag och privatpersoner att förstå – ur detta nya perspektiv, varför vissa saker fungerar med lätthet och andra ofta, eller till och med alltid krånglar. Gör folk medvetna om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll, bli medvetna om vad de mest fokuserar på och förstå vikten av att välja den energi man sänder ut. Ger parallellt med coachning enligt de mer vanliga beteendevetenskapliga diciplinerna som KBT och NLP, den viktiga och avgörande kunskapen om attraktionslagen. Denna unika kombination ger mina klienter avgörande insikter om hur de hittills antingen jobbat spontant rätt med denna universella naturlag, eller på grund av okunnigheten om den, – mot den, (och då också mot sig själv) genom att titta på resultaten de hittills fått. Får du/ni inte önskade resultat inom ett eller flera områden, – Läs mer på www.liliost.se Där kan du också komma i kontakt med mig om du vill boka mig för uppdrag.

Kommentarer