Om själens ABC i Falun

Varje dag tar en person över 65 livet av sig. Hur kan vi ge första hjälpen vid psykisk ohälsa hos mogna kvinnor och män? Om detta, ”Själens ABC” talade Susanne Rolfner Suvanta, fil mag, sjuksköterska och författare, under vårt seminarium i Falun igår. Ett aktuellt och engagerande ämne, det finns många äldre med depressioner som lider i det tysta.

Elisabet Wahlin, entreprenör och egen företagare sedan tio år delade med sig av sin entusiasm och inspiration om vägval, mod och glädje genom 100 procent inspiration och jag kåserade om min biografi Livet är en dröm.

Osteoporos/benskörhet var första ämnet för kvällen och vår publik lyssnade intensivt till överläkare Britt-Marie Nyhäll , som konstaterade att fortfarande får bara 14 procent behandling av de som är drabbade.Varannan kvinna var fjärde man får ju osteoporos så det är en folksjukdom. Frågorna var många denna måndag i Falun. Salen var fullsatt och gästerna entusistiska!

Alexandra

Med Elisabet Wahlin och Susanne Rolfner Suvanta i Falun.
Med Elisabet Wahlin och Susanne Rolfner Suvanta i Falun.

Kommentarer