Vikten att tillföra något nytt

Hoppsan. Hoppade över en måndag. IGEN!! Det händer då och då, för jag helt enkelt inte får till det. Hoppas du saknade mitt inlägg och, att du sett fram emot denna måndag, när det förhoppningsvis skulle dyka upp inspiration igen. Har du inte märkt att jag var borta – är det ingen skada skedd:-)

Nå väl – Vill fortsätta lite i ämnet som jag började skriva om förrförra veckan. Förändring. Vikten av att ha koll på sitt V-A-R-F-Ö-R och den starka motivationen som krävs för att skapa en hållbar förändring som fäster på djupet. Motivationen måste vara starkare än präglingen man vill förändra. Och ju svårare vi har att förmå oss själva att skapa ett nytt tanke, känslo- och handlingsmönster, ju starkare är präglingen som inte gagnar oss. Och ju viktigare är det att ha ett så starkt varför – att det gör så att motivationen blir så stark att den KAN vinna över präglingen. Utan motivationen – händer inget av avgörande värde helt enkelt!

De flesta av mina coachingklienter har fattat ett beslut om att de VILL skapa en förändring i sina liv. De har – till varierad grad visserligen, men dock – förstått att det är de som behöver göra jobbet genom att bli medvetna om hur de hittills tänkt och vad de hittills gjort som skapat de resultat de vill komma ifrån.

Andra, som befinner sig i oönskat läge men som inte tagit beslutet (fullt ut/inte alls) att de är villiga att ta till sig ny information som kan göra att de KAN skapa insikten som krävs om sig själva för att kunna skapa en varaktig förändring av de tanke, känslo- och handlingsmönster som hittills skapat de oönskade resultat de vill komma ifrån, de har en klart tuffare väg att gå! Varför, – jo för att de kommit fram till att de är missnöjda med sina resultat de lever i och med, – men de är inte villiga/känner starkt motstånd till att aktivt ta in ny information som gör att de kan se livet genom nya glasögon och få nya infallsvinklar att värdera både sig själva såväl som livet och sin omgivning genom.

En person som försöker skapa något annat genom att försöka tänka om och tänka nytt, med samma tankar som hen hittills haft tillgång till – utan att aktivt tillföra ny information, kommer inte mycket längre än de redan kommit. Och blir då fast, – farligt nära de präglingar som ger de handlingar som ger de resultat de vill komma ifrån… De kommer inte heller få några nya världsomvälvande insikter, som kan skapa en djup förändring som håller. Möjligtvis kan det dyka upp en liten aha, kanske fler små aha. Men någon livsomvälvande och livsförändrande AHA kommer inte till den som inte ger sin hjärna och sina känslor ett nytt perspektiv att filtrera sig själv genom.

så vill DU – HA – en förändring av något som du inte känner dig nöjd med resultaten av, behöver du faktiskt GÖRA ngt annat än du hittills gjort. Du behöver till en början:

1) Vara villig att aktivt söka- och ta till dig ny information som kan göra dig medveten om/skruva på dina inlärda beteenden, dina inlärda sätt att se saker på, ditt inlärda sätt hur du beter dig, hur du kommunicerar både med andra och dig själv och ditt inlärda sätt hur du ser dig själv och andra.

2) Ta ut en riktning med vad du vill att detta arbete ska generera. Vilka förändringar det är du vill skapa. Vilka oönskade resultat du vill ändra till önskade i ditt liv.

3) Ta reda på HUR viktigt det är för dig att få de förändrade resultaten, vad du har att VINNA på att jobba med dig själv och dina präglingar, och vad du har att FÖRLORA om du fortsätter som du hittills gjort, eller inte är villig att på riktigt KICKA IN och GÖRA det som krävs!

Har ditt liv skitit sig på det ena eller andra sättet, har du hittils fått resultat du inte vill ha mer? Då B-E-H-Ö-V-E-R  du göra om och göra rätt. Och det detektivarbetet kan bara DU göra! För bara DU vet när det är rätt!

Frågan är alltid, – vad behöver JAG göra annorlunda för att få önskade resultat i MITT liv! 

NÖJ dig inte med att hantera ”skiten” du skapar och åter skapar, eller ha ett liv som är good enough, bara för att du inte orkaraxla ansvaret som kommer med att vilja mer, eller inte orkar/är intresserad av att göra arbetet som krävs för att förädla ditt liv!

Till dig som behöver det säger jag med stark röst – VAKNA!!!! Livet är HÄR & NU!!! Inte sen! Och det är bara DU som kan få det att glittra – på riktigt!

With Love/Lili

JAG BLIR VAD JAG TÄNKER, boken som kan förändra, förbättra och förädla ditt liv. Beställ den på Soderpalm publishing

Läs mer om mig på www.liliost.se

Följ mig på instagram inspirationskonsulten

Prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrevAnmäl dig här

Jag som skriver den här bloggen heter Lili Öst – jobbar som inspirationsföreläsare, inspirationskonsult och som MENTAL – PT. Jag inspirerar till självmedvetenhet, insikt och förändring ur ett – för många nytt perspektiv. Jag jobbar utifrån min egen metodik som jag kallar för AHA-metoden, genom vilken jag hjälper företag och privatpersoner att förstå – ur denna unika insikts- och perspektivkombination, varför vissa saker fungerar med lätthet och andra ofta, eller till och med alltid krånglar. Gör folk medvetna om vikten av att ha sina tanke- och känslomönster under kontroll, bli medvetna om vad de mest fokuserar på och förstå vikten av att välja den energi man sänder ut. Ger parallellt med coachning enligt de mer vanliga beteendevetenskapliga diciplinerna som KBT och NLP, den viktiga och avgörande kunskapen om attraktionslagen. AHA-metoden ger mina klienter avgörande insikter om hur de hittills antingen jobbat spontant rätt med denna universella naturlag, eller på grund av okunnigheten om den, – mot den, (och då också mot sig själv) genom att titta på resultaten de hittills fått. Får du/ni inte önskade resultat inom ett eller flera områden, – Läs mer på www.liliost.se Där kan du också komma i kontakt med mig om du vill boka mig för uppdrag.

Kommentarer