Det är tanken som räknas…

Bild 45

Tanken finns alltid med oss. Den påverkas av dig själv. Du påverkar själv dina tankar om dig själv och det som händer just nu. När vi i obalans, har nedsatt förmåga att agera som vanligt eller upplever utmaningar som skakar om oss i grunden kan vi behöva ta till ”övningar” som leder och vägleder vår tanke så att den verkar för oss och inte emot oss.

Ibland är det lättare sagt än gjort, eller snarare lättare sagt än tänkt.

Meditation, mindfulness och yoga är kraftfulla redskap för att hantera och påverka vår tanke och därmed vår känsla. Det finns många sätt att meditera med hjälp av andningsteknik, affirmation, mantra och visualisering.

Du kan använda dig av meditation för att dämpa stress, oro och ångest. Med hjälp av meditation kan du lindra huvudvärk, sömnproblem, spänningar och orolig mage. Ditt välmående och ditt självförtroende kan förändras till det bättre. Meditation är också en träningsform där du både kan aktivera och inaktivera din tanke samtidigt som du utvecklar och använder din andning.

Det är ett utmärkt sätt att aktivera sig när kroppen behöver total vila, till exempel vid sjukdom och skador. Om du plötsligt blir förhindrad till normal funktion och blir sängliggande eller befinner dig i en rehabiliterande fas, så är det lätt att tankarna börjar jobba emot dig. Oro och stress, frustration, sorg och nedstämdhet har en negativ påverkan på oss när vi istället behöver vår fullkomliga kraft och fokus på läkningsprocessen. Det är i sådana situationer som du kan hjälpa dig själv med wellness. Skapa lugn och harmoni. Tänk positiva tankar och fokusera på rätt sak. Släpp taget om tankar som inte leder någonstans eller bara begränsar dig.

Meditation eller en stund av stillhet bör vara en daglig rutin, lika självklar som att ta en dusch. Så som du tvättar kroppen kan du också tvätta och fräscha upp dina tankar. Släpp taget om destruktiva tankemönster, begränsande tankar, dåligt självförtroende, självkritik och ge i stället utrymme åt nya tankar, önskningar, stillhet och ro.

Vägled din tanke och var rädd om dig!

 

 

Kommentarer