Se människan!

Som kvinna och 50-plus börjar tillvaron mogna på ett trevligt sätt. Jag njuter av ständiga nya möten med erfarna, modiga, stolta, fantastiska kvinnor från jordens alla hörn. Som advokat med asylrätt som en av mina inriktningar har jag förmånen att möta kvinnor jag annars inte skulle ha mött. De bär alla givetvis på traumatiska erfarenheter, som gjort att de tvingats lämna sina hemländer för att söka trygghet här hos oss i Sverige.

Varje nytt möte är oerhört spännande. Jag har genom mitt yrke fått förmånen att få nya nära vänner, som jag värderar mycket högt. Det är i varje nytt möte viktigt att se människan! Vi är inte vare sig vår etnicitet, våra religioner, kläder, smycken eller andra yttre attribut. Om jag väljer att bära hatt, sjal, slöja eller tiara är och skall vara min ensak.

När jag väljer att i varje nytt ansikte se en möjlighet till dialog: -Det är då något alldeles extra händer! Kvinna till kvinna, ansikte mot ansikte. Ord för ord. Leende mot leende.

-Ta dig an en medmänniska därute i din vardag! Det räcker med några ord vid busshållplatsen! I bekräftelsen av en okänd medsyster skapas nya möjligheter och ny kvinnokraft! Och världen blir lite, lite bättre!

 

Kommentarer