Hela Sverige rasar över manspreading

ÅT ENSAMMIDDAG I GÅR och satte därför upp iPaden på matbordet som sällskap. Hittade av en slump ett nytt program på Tv3 som heter Hela Sverige rasar. Intressant med ilska, tänkte jag och tryckte pekfingret på skärmen så första avsnittet satte igång.

nu-slapper-vi-raseriet-lost

PROGRAMMET GÅR UT PÅ ATT PROGRAMLEDARNA Olle Palmlöf, Erik Ekstrand, Tove Nordström och Robert Aschberg ska släppa sin ilska lös mot allt de retar sig på.
Tove är den enda kvinnan i programmet – som alltid när det är flera programledare i ett program är det färre kvinnor (om det inte är ett typ ett barnprogram eller Fråga doktorn). Och inte nog med det, medan de andra får ta sig an att rasa över skatteslöseriet och telemarketingbranschen så får Tove rasa över män som sitter bredbent på tunnelbanan, så kallad manspreading.

1. Så typiskt att ge jämställdhetsfrågan till kvinnan, varför kan inte Aschberg undersöka den saken?
2. Tove begav sig ut på stan för att fråga folk vad de tycker om fenomenet att män tar plats. Men hon hade inte behövt söka sig ut för att rasa över manspreading, hon hade ju bara kunnat se sig omkring på sina kollegor. Manspreading där också ju

Kommentarer