Berlin nästa! ACBS Annual World Conference

ACBS  – Association for Contextual Behavioral Science är en världsorganisation som verkar för att sprida information om ACT (Acceptance and Commitment Therapy) och RFT (Relational Frame Theory).

På den generösa hemsidan finner du länkar till allt som pågår inom området. Forskning, konferenser, workshops, terapiformer och en mängd publicerade artiklar! Det är här det händer!

IMG_3179

 

 

 

 

 

 

 

www.contextualscience.org!

Det finns studier som visar att ACT fyller en viktig funktion inom många områden. Det är en mindfulnessbaserad metod och en attityd av medkänsla genomsyrar allt arbetssätt. Metoden sprids mer och mer såväl inom företagshälsa, psykiatri och inom idrottsvärlden.  Jag tilltalas av den ickedömande attityden samtidigt som metoden är allt annat än mjäkig . Tvärtom lägger man mkt vikt vid att ta tag i saker man faktiskt kan påverka. Det handlar om att få människor att agera i sin värderade riktning utan att låta sig störas och hindras av onödigt förminskande, värderande mentalt tjatter.

Vill ni höra mer om min studie som jag gjort inom missbruksvården så är ni varmt välkomna att lyssna på min och Ingrid Muncks presentation:)

IMG_3181

 

 

 

 

 

 

 

Vi ses i Berlin!!

/Gabriella

 

Kommentarer