Livet rusar förbi! – Hinner du njuta?

Nu är det måndag igen. Tyckte det just var förra måndagen. Tyckte jag just satt och skrev den måndagsbloggen. Upplever du som jag, – att livet går fort? Jag tycker att det fullkomligt rusar fram! Som ett skenande x2000. Farten som livet brakar fram i,  är en viktig anledning till att se till att man är på väg i rätt riktning – och framförallt njuter av vägen. För plötsligt har det gått ett år av ditt liv. Blinkar du, – ja då kan tio till ha rasslat förbi utan vidare. Ett tu tre så har hela livet gått och då är det för sent att tänka på att börja leva det liv man vill leva, uppleva det man vill och njuta av sina dagar… Det finns ett talesätt: Den bästa tiden att plantera ett träd var för tjugo år sedan. Den näst bästa tiden är NU. Vi lever i direktsändning, men vi är många som hela tiden glömmer det, och hanterar livet – istället för att leva det! Tillhör du den skaran? Om ja, – Hur ofta?

Igår kväll satt jag och njöt på min nya och helt nyinredda pyttelilla balkong, som jag bytt från en stor villa med flera gigantiska altaner. Mina gigantiska altaner satt jag nästan aldrig på. Hann inte. För det var för många måsten och borden som hängde ihop med allt det som fanns runt dem… Men på min lilla mysiga balkong gläds jag åt att jag kommer ha tid att sitta och njuta, läsa, reflektera, kontemplera och bara titta ut över nejden. Något jag verkligen välkomnar. Tid för att bara vara. Den tiden behövs för att reflektera. Över vart man är, vart man är på väg och över vem man är och vill vara. Vi behöver den här typen av reflektion för att kunna vara vårt bästa jag. Det jaget som vi mår bäst av att vara. Ibland rusar jag på för fort och då hinner jag inte landa. Inte tänka, – bara göra. Det ÄR inte det bästa sättet att leva. I alla fall inte för mig. Kanske inte heller för dig?!

När vi jagar fram i samma tempo som x2000 livet, missar vi alltför många stationer. För även om livet rusar fram, VÄLJER vi fortfarande om och när det ska stanna till, så vi hinner lukta på blommorna som vi ser genom fönstret. Det skulle väl vara för sorgligt om man plötsligt inser att man bara tittat på livet genom ett tågfönster, från ett tåg som flyger fram utan pardon. Oavsett hur det sett ut historiskt, kan det se ut på ett nytt sätt fr o m idag. DU väljer!

Gör ett medvetet val denna vecka och lev lite långsammare, var uppmärksam på de små detaljerna, njut lite mer av varje minut, och se till att det finns utrymme att reflektera över dina val, så att de blir rätt, – för dig. LEV varenda minut av ditt liv. Låt inte minutrarna bara passera…

With love/Lili

 

Kommentarer