Långsiktigt varande, tänkande och görande, funkar det för dig?

En ny härlig dag. En ny dag där jag försöker få tillbaka mina gamla rutiner. De rutiner som gör att jag mår bra. De rutiner som jag lyckades hålla i drygt ett år men sen tappade för att livet ”kom emellan”. Brukar ditt liv också komma emellan dig och det du egentligen VET att du mår bra av och VILL prioritera i ditt liv? Det är lätt hänt. För alla. Även för mig!

En av de saker som är nödvändigt att förstå att det är avgörande för att hela tiden kunna skapa önskade resultat som håller i sig månad efter månad, år efter år – det är FOKUS. Att orka hålla fokus är en konst. Det är en utmaning att bibehålla fokus i längden om man inte konsekvent påminner sig om ATT man behöver fokusera och VARFÖR man fokuserar. Ha sitt varför gör jag det här – vad vill jag ha för resultat, top of mind! När man glömmer att prioritera det, är det lättare än man tror att låta saker börja komma ivägen för målet.

Plötsligt orkar man inte göra det man egentligen får energi av och väljer bort, börjar prioritera att släcka bränder i jobb och familj istället för det man behöver för att själv må bra. Självklart kan man inte strunta i brandsläckning när det krävs, men behöver man ta tiden man avsatt för sig själv till det, då kanske något annat får stryka på foten för att få in det som man så väl behöver. Man kanske kan delegera för att få loss tid, eller omprioritera. Man kanske kan kapa något i sitt ”duktighetsområde” för att få in en stund av det som bygger en som människa. Som gör att man håller. Att man mår bra. Är man inte fokuserad på sitt varför är det så lätt att man börjar stjäla tiden man satt av för sig själv – och börjar peta in jobb eller familjelogistik där istället. Ja det är inte lätt att skapa exklusiv tid för sig själv om man är mitt i jobb, förhållande, barn, aktiviteter etc. Men det GÅR! Det handlar om p-r-i-o-r-i-t-e-r-i-n-g. Vi kan faktiskt skapa allt vi vill, men vi behöver vara beredda att ta konsekvenserna av det! Och vara beredda att GÖRA det som krävs för att få det vi vill ha.

Min morgon började med en kopp varmt vatten, sen en halvtimmes meditation och som grädden på moset en powerwalk i solskenet. En investering i mig själv under två timmar. Jag hade en massa ifs and buts att jag skulle börja att jobba alldeles för sent om jag la så lång tid på detta utan att gå upp klockan fem.. Men detta är ju en av de saker JAG behöver för att hålla. För att hålla mig i en hög energi. Som gör att jag orkar ge energi till andra, utan att ge bort min egen. Så detta är en nödvändighet för mig för att kunna vara mitt bästa jag, precis som det är för en elitidrottare att öva på sin sport, en musiker att öva på sitt instrument. Det är en morgon som gör MIG väl, som jag dessvärre prioriterat bort alltför länge nu. Varför? För att jag tappade fokus på mitt varför! Men det som är så bra är, – att så länge man lever kan man alltid göra om och göra rätt!

Det är sannerligen en konst att leva. Och man kan, om man vill och orkar göra det till ett konstart att varje dag skapa ett så underbart liv som det bara är möjligt. Och du, – ALLT ÄR MÖJLIGT! Så vänta inte en sekund till – Go 4 it!

With Love/Lili

ERBJUDANDE: Vill DU ha hjälp att hitta ditt fokus och ditt varför, så har jag halva priset under juni och juli på telefon eller walk&talkcoachningar där vi kombinerar mental inspiration med att powerwalka, om du bokar före den 30/5. Maila mig om du vill veta mer lili@liliost.se

Kommentarer