Skoja om kvinnokroppen?

För typ en månad såg jag en video där en kvinna läste ur en ”barnbok”. Boken hette ”Do you want to play with my balls?” och innehöll söta bilder på pojkar som leker med sina ”bollar”, underförstått sina pungkulor. Charmigt och roligt, tyckte många. Och visst, det var det väl. Men – kände jag – ännu ett sätt som killar kan skoja om sitt könsorgan på. Vi tjejer då? Kan vi skoja på samma sätt om vårt kön?

Jag bestämde oss för att testa, och inom kort hade jag och två kollegor till mig, Karin och Marie, skrivit en motsvarande bok om fittan. Den heter ”Do you want to play with my beaver?” I den får vi möta bland annat möta Carrie och Samantha som leker med en stor, hårig bäver – som så klart gillar att bli blöt. Ja, du läste rätt, stor och hårig. För så kan fittan se ut. Och det är något som vi måste börja snacka om. I dag går allt fler tjejer till plastikkirurgen och opererar sina fittläppar mindre för att de tror att det är så en fitta måste se ut. Och hår? Många lägger tusentals kronor varje år på att raka, vaxa och lasra bort något som lika gärna kan få vara kvar.

Konsekvenser blir dessutom att många inte njuter fullt ut när de har sex med någon de gillar, för deras hjärnor är ockuperade med tanken ”Duger mitt kön? Duger min kropp? Duger jag?”
Så här ska det inte vara.
Ja, jag undrar varför tjejers erogena zoner fortfarande så himla tabu? På Instagram censureras våra bröstvårtor medan männens får visas helt fritt. Och små flickor med nästintill inga bröst använder BH, främst för att dölja sina bröstvårtor. Är det rimligt? På offentliga platser manas ammande kvinnor att inte visa sin urringning. Reklam för mensskydd visar alltid någon suspekt blå vätska i stället för mensblod. Nä, jag är så himla trötta på att kvinnokroppen inte behandlas lika avslappnat och odramatiskt som manskroppen. Vi hoppas att vår bok ska bidra till det. För den här boken har blivit mer än en vitsig lek med ord. Den är ett statment kring vårt kvinnliga kön. Att det finns. Att det inte är något att hyssja kring eller skämmas för.

Här kan ni köpa ett eller flera ex av boken, 160 kronor styck. Perfekt ge bort-present? J

Kommentarer